Saldā siera kūka
– olas 5 gab. – 3 kārbas pa 250 g. Mascarpone siers – 1/3 paciņas sviests – 1 liels citrons – 2 ēd.k. cukurs – 1 glāze milti – 1 ½ glāzes skābais krējums – 1 ēd.k. medus - mellenes
Pamatnei: glāzei miltu un 2 ēdamkarotēm cukura uzrīvē 1/3 paciņu sviesta un pagatavo smilšu mīklu. Pieliek skābo krējumu un samīca. Form...
Zemeņu - siera kūka
- 3 olas - 1gl. cukurs - vaniļas cukurs - 300 gr. svaigo sieru (Filadelfijas oriģinālais) - 1, 5 gl. milti - cepamais pulveris (uz naža gala) - skābais krējums 100 gr - kanēlis (pēc izvēles) - zemenes, cik daudz vēlas, tā lai nosedz cepamo veidni
Visas izejvielas sajauc kopā, izņemot zemenes... Masu ielej, ietaukotā veidnē ... Un pārklāj ar zemenēm ... Tad lēnām ar karoti iesp...
45 minutos
Biezpienkūka
- glāze kefīra - pusglāze eļļas vai 150 g margarīna vai sviesta - milti - cukurs - 1 pac. kaņēļa - 1 pac. vaniļas - 2 pac. želantīna - tējk.sodas - pustējk.etiķa - glāze krējuma - želejas konfektes - 0, 5 l kompota
Pamatam - kefīru, eļļu, kanēli, cukuru, miltus sajauc biezā miklā, procesā pievienojot sodu ar etiķi, ieklāj tortes formā, apmēram cm biezum...
60 minutos
Ātrā jogurta kūka
- viens iepakojums Dr Oetker Sernik na zimno iepakojums. - 600 ml piens - kompots vai svaigi augļi dekorēšanai - viena paciņa želeja ar garšu (kāda labāk patīk) - cepumi, kūkas pirmajai kārtai
Vispirms izklāj trauka dibenu, kurā tiks gatavota kūka ar cepumiem. Es liku dāmu pirkstiņus... Sausajam kūkas pulverim pielej pienu un puto ...
Gotiņkūka jeb viltus krēmšnite
- 500 g kārtainās mīklas - 250 g Gotiņas klasiskās - 1/2 gl piena - saldais krējums - sauja milti - 1 ola - sāls šķipstiņa - sviests
Kārtaino mīklu izrullē apt. 1 cm biezumā un ieklāj kūku pannā, kas ir ieziesta ar sviestu. Ieklāto mīklu apziež ar sakultu olu. Cep cepeškrā...
30 minutos
Karameļu kūka
Karamelei: - 5 ēd.k. cukura Kremīgā suflē kārta: - 2,5 gl. sausā piena - ¾ gl cukura (150gr) - 3-4 olas - 1-2 pac. Vaniļas cukura - 600 ml ūdens Keksa kārta: - 1 ola - ½ gl cukura - 1 glāze milti - 100 ml piens - 100 ml augu eļļa - 1 tējk. cepampulveris - 2-4 ēd.karotes kakao pulveris - šķipsniņa sāls - vaniļas cukurs
Izkausēto cukuru (karameli) ielej cepamajā formā, lai sastingst. Gatavo suflē, visas sastāvdaļas kopā saputojot. Iegūto šķidrumu lej virsū k...
Sāļā kūka
- rudzu maize - žāvēts šķiņķis - marinētas sēnes - siers - majonēze - olas - piens - sāls, pipari - sviests - tomātu mērce - zaļumi
Visu kārto tortes formā. Katru kārtu pārziež ar majonēzi.Kārtas ir rupjmaize, žāvēts šķiņķis, tad marinētas sēnes, tad siers, rupjmaize. Izc...
30 minutos
Muskūka
- 200 g sviesta 82 % (paciņa) - 400 g rūgtās šokolādes - 400 g baltās šokolādes - 2 iepakojumi pa 200 g saldā krējuma - apmēram 12 ēd.k. cukura - kiršu ievārījums - stipra kafija - 800 g svaigu zemeņu - cepumu Vicenzovo ( Dāmu pirkstiņi)
Izliek formas dibenu ar cepampapīru un tur ievieto cepumus ar cukuru uz augšu. Iemaisa stipru kafiju berz cukura, ņem novietotos cepumus no ...
30 minutos
Melleņu - Jogurta kūka
- 3 pac. Selgas šokolādes cepumi - 1 pac. sviests - 50 gr. grauzdētu lobītu saulespuķu sēkliņu - 1 l melleņu jogurta - 100 gr. svaigu melleņu - 2 paciņas želatīna
Sagatavo želatīnu. Formas dibenā ieber mellenes. Sajauc želatīnu ar nelielu daudzumu karsta ūdens, kas iekrāsots ar melleņu sulu, uzlej ogām...
Biezpiena kūka.
Biskvītam: - 4 olas - 200 g cukura - 150 g miltu - 2 ēd.k. silta ūdens - 1 ēd.k. cepamā pulvera - 1/2 paciņas vanilīna cukura Krēms: - 250 g biezpiena - 150 g cukura - 2 tēj.k. želantīna - 200 ml vārīta ūdens - 1 paciņa vaniļas cukura - 2 olu dzeltenumi - 500 g svaiga krējuma - 1/2 citrona sulas un miziņa Rotāšanai krāsaina marmelāde vai cukuroti augļi.
Želantīnu aplej ar vārītu istabas temperatūras ūdeni un liek briedināt. Biskvīts. Olu dzeltenumus saputo ar 2/3 cukura un vanilīncukura....
Ātrā ābolu kūka.
- 6 olas - 2 glāzes cukurs - 2 glāzes milti - 6 āboli - soda, esence - 1 tējk. vaniļas cukurs
Olas (nesadalītas) ar vaniļas cukuru kuļ 3min. Pievieno cukuru, kuļ vēl 3min. Pievieno miltus, kuļ apm. 1 min. Pievieno 2 naža g...