Ātrā vistas kāja
- 2 vistas kājas - 1 glāze ūdens - 1 glāze baltvīna etiķis ar ķiploku - 3 karotes raudene – jeb oregano - sāls, pipari
Vistas kājas ieliek katlā, ielej ūdeni, etiķi, ieber oregano, sāli, piparus. Uzliek katlam vāku un vāra 5 minūtes, tad izņem no katla, notec...
20 minūtes
Vistas – cūkgaļas šķiņķa rullīši mērcē ar ceptiem šampiņjoniem
- 8 vistas filejas šķēles - 150 gr. cūkgaļas šķiņķis - 200 gr. svaigi šampiņjoni - 1 sīpols - 1 tomāts - 1 burkāns - 1 zaļā paprika - 2 olas - 1glāze sarkanais vīns - 1 glāze ūdens - eļļa, milti, sāls, pipari - zaļumi
Sagriež plānās šķēlēs vistas fileju un šķiņķi, iepiparo un apsāla, noklāj vistas filejas sķēli, virsū uzliek šķiņķa šķēli un sarullē, saspra...
60 minūtes
Vista ar ananasiem un kariju
- vistas fileja - 400-500 gr. - konservēti ananasi - 150 gr. (viena bundžiņa) - 3 tomāti - 1 sīpols - ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā) - 3 daiviņas ķiploka - karijs - 2 tējkarotes - sojas mērce - 3 ēdamkarotes - čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara - kartupeļu ciete vai milti - eļļa cepšanai - pētersīļi - sāls
Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju. Arī ananasu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet). Notīr...
120 minūtes
Vistas fileja diviem.
- 1 vistas fileja - 1 ēd.k. majonēze - 1 ēd.k. milti - 1 ola - vegeta, karijs, dilles, eļļa cepšanai
Pusatsaldētu (vieglāk sagriezt) vistas fileju sagriež mazos kubiciņos. Pievieno sakultu olu ar garšvielām, majonēzi, miltus, dilles. Visu sa...
Vista alū
- vistas stilbiņi (vai fileja) (daudzums atkarīgs no ēdāju skaita) - alus - 1-2 sīpoli - garšvielas - eļļa cepšanai
Vistas gabaliņus apber ar sāli un pipariem, pēc tam apcep pannā un ieliek katlā. Tai pašā eļļā apcep sīpolus un pievieno vistai. Katlā ielej...
Ātrais cālis iekš mikrenes
- 1 cālis (piem. Ķekavas), - 1 paciņa Santa Marijas garšviela vistas gaļai pēc izvēles. - cepamā plēve (Baking foil)
Cāli nomazgā un bagātīgi ierīvē ar garšvielu un atstāj aptv. uz 1/2-1 stundu iemarinēties. Ieliek cepamajā plēves maisā, aiztaisa un liek mi...
60 minūtes
"Baltās kotletītes"
- vistas fileja - sojas mērce - karijs - rīvmaize.
Sagriež fileju nelielos gabaliņos aptv. 3-5 cm biezumā, iemērc sojas mērcē, kurai piebērts nedaudz karijs pēc garšas, kādas 5 minūtes tajā p...
15 minūtes
Vistas fileja ar ananāsiem
- vistas fileja 2 gab. - konservēti ananāsi 4 ripiņas - garšviela "Vegeta" vai universāla garšviela - pipari - ķiploki - majonēze - siers
Vistas fileju izklapē. No abām pusēm nosmērē ar majonēzi, apkaisa ar pipariem, vegetu, un rīvētiem ķiplokiem. Atstāj nostāvēties uz 30-40 mi...
60 minūtes