i ko man tagad palikt par veģētārieti, lai jaunu smuku sievu dabūt?
Saļankai nav vajadzīgs ketčups:
es daru tā:
sastāvs:
Svaigas cūkgaļas stilbiņs, kūpinātas cūkgaļās stilbiņš, cīsiņi, burkāni, sālīti gurķi, sīpoli, nieres, TOMĀTU pasta, olīves, citrons.
Uzliek vārīties vienā katlā žāvētu, otrā sveigu stilbiņu. Svaigo liek aukstā ūdenī vārīties, žāvēto karstā.
Uzliek vārīties nieres sālsūdenī 1:10
Uz atlikušā riņķa cep sagrieztus šķēlēs cīsiņus. Pēc tam cep burkanus, nedaudz piededzina.
Tad uz nokarsētas pannas uzliek tomātu pastu un cep kamēr nedaudz piedeg. Pieliek skābētus gurķus.
Nierēm maina sālsūdeni vismaz 6-8 reizes. Ja cūku nieres tad 8-10 reizes.
Sīpolus apcep bez eļļas var arī nedaudz piededzināt
Kad stilbi izvārījušies ņem laukā un apvieno buljonus Gaļu uzliek atdzesēties.
Verdošā buljonā ieliek sacepto pastu ar gurķiem un burkāniem. Pēc 8-10 min vārīšanas pieliek sīpolus.
Pēc vārīšanas kādas 10-12 min pieliek cīsiņus vēl pavāra 4-6 min.
Tad karstā zupa ber atlikušo: olīves un iepriekš izņemto gaļu.
Nieres pieliek zupā pirms pasniegšanas, līdz tab glabā ūdenī citādi apkaltīs.
Lauru lapas, smaržīgos piparus u.c. garšvielas liek pēc ieskata gaļas vārīšānās procesā. Lauru lapas pēc zupas uzverīšanas izņem laukā.
Pasniedzot piegriež citronu ar visu mizu ēdams, kas grib val likt krējumu.
Pareizi sagatavota zum aleduskapī stāv 10-15 dienas un nesankābst.
SAĻAKU VĀROT NELIETO SĀLI!!!!