apspriedos ar savejiem un viņi man pasūtīja ko oriģinālu, lai pārsteidzu nu tad ja arī Jūs gribat parsteigt dariet tā:
Marināde:
Svaigi spiestu apelsīnu sula
Uz katriem 10 apelsīniem 1 citrons
Uz katriem 10 apelsīniem 1 tējkarote sinepju (īstās stiprās)
uz katriem 10 apelsīniem 1 tejkarote svaiga tekoša medus
uz katriem 10 apelsīniem 5-6 ķiploku laksti sakapāti (bet tā lai pēc viegli izlasīt)
Visu sajauc un noliek 1-2h nostāveties pirms liet virsū.
Gaļu sagriež lielās biezās (sērkociņkastītes beizumā) šķēlēs. Noliek 1-3 h nostāveties siltumā, pirms marinēšanas nokās asinis.
NESKALOT Aplej ar marinādi tā, lai ir nedaudz pāri.
2-3h pirms cepšanas pieliek
saplēstas jaunās dilles pēc garšas bet var likt stipri daudz.
Dilles jāplēš nevis jāgriež lai nesulojās.
Marinādes daudzums atkarīgs no trauka izvēles.
Šašliku griež tieši pirms cepšanas.
Pasniedzam ar ķiršu tomātiem, jebkuriem salātiem, kas pagatavoti bez eļļas un bez peinproduktu piejaukuma, plānā šķēlē sagrieztiem apelsīniem ar visu miziņu. (var apelsīnam pirms griesšanas mizu sastrēmelēt ja kādam mizas garša liekas par daudz)