Ielogoties
Reklāma

°Bono apetite / 100

26/05/2010 11:05 | Diskusija lasīta 20640 reizes
tuvojas pusdienslaiks, padalieties gastranomiskās fantāzijās, apetītes rosināšanai!

Man šodien tādas vienkāršākas pusdienas:
Atbildes (363)
1...345 6789...19

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/05/2010 19:26
ne nu ēdīs, ne nu kā...

Paskaties uz maziem, strīpainiem siventeļiem- nu mīlīgi taču...
0 0
26/05/2010 19:32
mazinji visi smukinji ,bet peec tam tadi veci riebekji vien ir
ta ka vai siem mus vai mees vinjus...
0 0
26/05/2010 19:33
Vasara, maziņi mēs gandrīz visi smukiņi... :)
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/05/2010 19:36
Un daži arī lieli ira smukiņi...

Liels, smuks, pūkains trusis... Nu- forši taču?

UIn liela, forša, sprigana cūciņa...
Tā, kas dzīvo mežā...
0 0
26/05/2010 19:41
Liels puukains laacis ar ir smukinjs!!!
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42626

26/05/2010 19:46
Nu re- pareizi... :))
0 0
27/05/2010 00:30
... lāča ķepa - delikatese!!!
0 0
27/05/2010 01:04
Izsenis latviešu ēdiens: Kartupelīši ar miežu putraimiņiem un saceptu sīpoliņu ...
Vai arī zaļo zirņu biezputriņa ar eļļā saceptiem sīpoliņiem un cūkgaļas gabaliņiem
0 0
27/05/2010 01:11
... liekās gan, ka tie zirņi tradicionāli ir pelēkie...
0 0
27/05/2010 01:22
Tradicionāli ir viss,kas uz latvju zemes.
0 0
27/05/2010 01:23
Tradicionāli ir viss,kas aug uz latvju zemes.
0 0
27/05/2010 09:16
„Otto Schwarz”

Ēdienu piedāvājums un cenas:


Brokastu bufete, katru dienu no plkst. 7:00 līdz 10:30.

Pusdienas un vakariņas, katru dienu no plkst. 12:00 līdz 23:00.


Plaša un daudzveidīga vīnu kolekcija.

Katru mēnesi - ŠEFPAVĀRA ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS, kas veidots no vietējiem sezonas produktiem.


"OTTO SCHWARZ" KLASIKA

1. Beluga kaviārs 40 g 230 LVL

2. Beluga kaviārs 20 g 115 LVL

3. Keta kaviārs 50 g 12 LVL

Pēc viesu vēlmēm servējam ar:
- griķu pankūkām;
- plānajām pankūkām;
- kartupeļu rosti;
- kartupeļiem "mundierī";
- plānajām kartupeļu pankūkām.


4. Kraukšķīgi lapu salāti ar dārza zaļumiem un dīgstiem balzamiko eļļā 6 LVL

5. Liellopa filejas tartars ar klasiskām piedevām 9 LVL

6. „Bisque" - upesvēžu krēmzupa ar izturētu konjaku 6 LVL

7. Ahātas gliemežu un sezonas sēņu ragū ar ķiploku biezeni 8 LVL

"OTTO SCHWARZ" KLASIKA

8. Jūras mēle „Meunière" ar saputotu pētersīļu sviestu un citronu filejām 19 LVL

9. Liellopa filejas strēmelīšu "Stroganoff" ar skābētiem gurķiem, sarkanajām bietēm un sezonas sēnēm saldā krējuma mērcē ar kartupeļu rosti 14 LVL

10. Teļa aknas „Berlinoise" ar kartupeļu biezeni, ceptiem sīpoliem un safrāna āboliem 12 LVL

11. „Rossini" ar zoss aknu šķēlīti un trifeļu mērci 18 LVL

12. „Chateaubriand" ar Provansas dārzeņu ragū un "Bordelaise" mērci 17 LVL

13. Saldēta marcipāna torte „Otto Schwarz" ār smilšērkšķu saldējumu 6 LVL

AUKSTĀS UZKODAS

14. „Fines de Claire" - klinšu austere ar Česteras maizi un sarkanvīna sīpoliņiem (1 gab.) 3 LVL

15. Rukolas salāti ar savvaļas apelsīniem, Parmas šķiņķi, rīvētu parmezānu un Barolo vinegretu 7 LVL

16. Tomātu-dateļu tartars ar tomātu krēmu un ceptām tīģergarnelēm 8 LVL

17. Kūpināta baloža krūtiņa, pildīts baloža stilbiņš ar maigi ceptām pīļu aknām un ananāsu čatniju 9 LVL

18. Pīļu aknu terīne ar persiku marmelādi un mandelēm 11 LVL

19. Uzkodu variācija 15 LVL (pēc šefpavāra ieteikuma)

ZUPAS

20. Lotosa saknes-trifeļu esence ar foie gras ravioli, sakē un enjoki sēnēm 7 LVL

21. Pikanta citronzāles zupa ar kokosu un tīģergarnelēm 7 LVL

22. Pistāciju-seleriju krēmzupa ar murķeļiem, pildītiem ar fazāna gaļu 7 LVL

KARSTĀS UZKODAS

23. Anīsa sviestā cepti Jākoba gliemji ar jūras aļģēm, mango-papaijas čatniju un safrāna mērci 12 LVL

24. Ceptas pīļu aknas ar sarkano sīpolu konfitu un trifeļu mērci 12 LVL

25. Cepta kūpināta sama fileja ar cukurzirņu krēmu, murķeļu mērci un parmezāna cepumu 18 LVL

26. Patagonijas ilkņzivs ar artišoku-tomātu groziņu un apelsīnu-ciedru mērci 14 LVL

27. Jūras velna medaljoni ar dārzeņu-ananāsu kuskusu un tīģergarneļu-baltvīna mērci 20 LVL

28. Karaliskās tīģergarneles ar vīngliemežu grūbām un zaļo pistāciju mērci 16 LVL


KARSTIE GAĻAS ĒDIENI

29. Jēra muguriņa ar kazas sieru, rukolas salātiem un garšaugu-aprikožu mērci 22 LVL

30. Brieža gaļas sedls ar ceptu melnsakni un safrāna bumbieriem 28 LVL

31. Kadiķogās kūpināta pīles krūtiņa ar melnsaknes, foie gras, murķeļu tortīti, balzamiko ķiršiem un upeņu mērci 19 LVL


PIEDEVAS

Svaigi, sviestā cepti spināti 4 LVL

Cepti sezonas dārzeņi 4 LVL

VEĢETĀRIE ĒDIENI

32. Kartupeļu-kazas siera ravioli ar rukolas putām un parmezāna siera skaidiņām 6 LVL

33. Tempuras mīklā cepti sezonas dārzeņi ar mājas sieru un ķiploku krējuma mērci 5 LVL

34. Sezonas sēņu un dārzeņu ragū (cepts cepeškrāsnī, servēts panniņā) 7 LVL


DESERTI


35. Sezama kannelloni ar ingvera krēmu un citrusaugļu mērci 6 LVL

36. Moelleux au chocolat - silts šokolādes suflē ar glazētiem
ķiršiem un vaniļas saldējumu 6 LVL

37. Sorbertu variācija no sezonas augļiem mandeļu groziņā 5 LVL

38. Crème brûlée ar tempuras mīklā ceptu ananāsu uz citronzāles iesmiņa ar citrusaugļu saldējumu 6 LVL


39. Francijas sieru izlase
mazā (100g) 8 LVL
lielā (150g) 12 LVL

0 0
27/05/2010 09:29
Nuvaizin, Afa, šitais nebija godīgi
0 0
27/05/2010 09:34
... vai izvēle bij par mazu?
Varam jau turpināt...

„Monterosso” ēdienkarte:

Zupas:

Zuppa del giorno

Dienas zupa
Ls 5.50
Tortellini in brodo

Vistas buljons ar mājas pastu, pildītu ar sieru un bekonu
Ls 5.90
Zuppa di legumi ai frutti di mare

Svaigu jūras velšu un laša zupa ar fenheli
Ls 6.90

Pamatēdieni

Petto di pollo melanzane mozzarella e rosmarino

Vistas krūtiņa ar parmas šķiņķi, mozzarellas sieru un grilētiem baklažāniem vīna – rozmarīna mērcē
Ls 12.90
Tagliata di manzo con rucola

Grilēta liellopu fileja ar rukolas salātiem un parmezana sieru
Ls 14.50
Cotoletta in pangrattato con insalatina di pomodoro

Rīvmaizē panēta teļa karbonāde ar tomātu un sarkano sīpolu salātiem
Ls 14.50
Scaloppine ai funghi porcini

Teļa karbonādes eskalops ar baravikām brendija – krējuma mērcē
Ls 15.50
Petto d’anatr all’arancia

Cepta pīles krūtiņa ar apelsīniem Gastric mērcē, spinātu frikasē un kartupeļu čipsiem
Ls 16.50
Filetto di manzo alla rossini

Liellopu filejas steiks ar zosu aknām un demi glace mērci
Ls 20.90
Costolette d agnello alla griglia su insalata

Grilēta jēra karbonāde ar svaigiem salātiem valriekstu eļļā
Ls 24.90
Trancio di salmone scozzese con salsa di sauro e gamberi

Skotijas savvaļas laša steiks ar tīģergarneli, kartupeļiem un skābeņu mērci
Ls 15.50
Spigola alla verdure

Savvaļas jūras asara fileja ar dārzeņiem un rozmarīna mērci
Ls 15.50
Tonno alla griglia con all’arrabbiata

Grilēts tuncis Sicilījas gaumē
Ls 15.90
Spigola in salmarino con insalata di pomodoro

Vesels sālī cepts savvaļas jūras asaris ar svaigu tomātu un zaļumu salātiem,
Piedavas (grilēti vai svaigie dārzeņi ) Ls 2.00
Ls 26.00

0 0
27/05/2010 09:43
ja zināms, ka kartupeļus ieveda 16 gs, Rīga ceta pirms 8 gs tad nu kartupeļus gluži par Latvisku edienu nenosauksi, cūkpupas, zirņi, speķis, olas, piens... jā bet tie kartupeļi tikai vietas piepildīšanai.
0 0
27/05/2010 09:51
Afa!!!! Es tagad visu dienu sapņošu par Skotijas savvaļas laša steiku ar tīģergarneli, kartupeļiem un skābeņu mērci...
0 0
27/05/2010 09:55
Kurš vakardien dzirdēja ziņu pa radio, ka Krievijā nozagta kravas auto ar cik tur tām tonnām kaviāra???
0 0
27/05/2010 09:57
Var jau vēl pasapņot... , līdz pusdienlaikam vēl ir kāds laika strēķīts... , ta nomušīs sapņus ar kādu desmaizi, kafij pa virsu un atkal būs jāķerās pie ’’rakšanas darbiem’’.
...

Bet tagad par ko vienkāršaku var pasapņot...

... izmeklētas pusdienas, sākot no dažādām uzkodām līdz sātīgiem siltajiem ēdieniem. Varat izvēlēties, teiksim, sēņu krēmzupu ar kapučīno putām un bioloģiski diedzētiem dīgstiem (Ls 5.20), ceptu ātes fileju garšaugu mētelītī ar zaļumu risotto un vēžu mērci (Ls 15.00) vai brieža muguru, ceptu kadiķogās ar burkānu biezeni un aivas-ābolu čatniju, brūklenēm un rozmarīna mērci (Ls 23.50) - viss būs ideāli pagatavots un sola pārsteigumu ikvienam gardēdim.
0 0
27/05/2010 09:59
<versija>, Lasīju gan, bet tie bija sarkanie ikri... 13 tonnas!!!
0 0
27/05/2010 10:03
melnos ikrus ar konvoju pārvadā. Nopietni.
A sarkanie ikri neko jau faktiski nemaksā. (neiet runa par Rīgas centrāltirgu)
0 0
1...345 6789...19
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas