Kreptīgs buljons - gaļas zupu pamats
- žāvētas ribiņas vai ragū ~1kg - svaigs cūkas stilbiņš 1 gab. - 1. gab. nemizots sīpols - 2 nelieli burkāni - drusku melnie pipari - 2-3 ķiploka daiviņas - pāris lauru lapas
Gaļu ar ribiņām saliek katlā, pieliek veselu nemizotu sīpolu (lai dzeltenāks buljons), piparus, veselus burkānus un pārlej ar aukstu ūdeni. ...
240 minūtes
Pupiņu zupa ar kūpinātām ribiņām
- 600 g kūpinātu ribiņu - 300 g pupiņu - 3 burkāni - 3 kartupeļi - 2 saujas grūbu vai putraimu - 2 sīpoli - 1 lauru lapa - pipari - sāls - skābais krējums - mazliet zaļumi (pētersīļi vai selerijas)
Uz nakti iemērc pupiņas un grūbas. 1. Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno izmērcēta...
120 minūtes
Kartupeļu un frikadeļu zupa
- 400 g liellopa kaulu buljona - 200 g kartupeļu - 50 g burkānu - 100 g puķukāposta - 5 g pētersīļu - 5 g sīpolu - garšvielas Frikadelēm: - 75 g liellopa gaļas - 3 g sīpolu - 1/4 olas - 15 g baltmaizes - 10 g ūdens
Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad p...
Jēra zupa
- 1-1, 5 kg jēra gaļas - 1 kg gatavu tomātu - burkāni - kartupeļi - sīpoli - ķiploki pēc izjūtas, lai sanāk diezgan biezs - sāls - pipari - zaļumi: seleriju lapas, koriandrs, puravi, loki, dilles
Noplaucē, nomizo un sagriež tomātus, sasmalcina sīpolus un liek vārīties apmēram 1, 5 litros ūdens. Pēc apmēram 15 minūtēm pievieno sagriezt...
180 minūtes
Makaronu zupa ar frikadelēm un ķiplokiem.
- 100 g liellopa maltās gaļas - puse neliela sīpola - 1 tējk. tomātu pastas - sauja makaronu - 1 ķiploka daiviņa - sāls, pipari - 1 ēd.k. skāba krējuma - saišķītis pētersīļu - eļļa cepšanai
Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un daļu sasmalcinātu pētersīļu, labi samīca. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievino tomātu pas...
30 minūtes
Jēra gaļas zupa ar tomātiem
- tomāti - jēra gaļa - sīpoli. Visi produkti vienādā daudzumā.
Tomātiem novelk miziņu. Sīpolus sagriež gredzenos, jēra gaļu kubiciņos. Ūdeni katlā neliet! Vispirms liek tomātus, tad gaļu un augšā...
140 minūtes