Izejvielas un to daudzums:
- 1-1, 5 kg jēra gaļas
- 1 kg gatavu tomātu
- burkāni
- kartupeļi
- sīpoli
- ķiploki pēc izjūtas, lai sanāk diezgan biezs
- sāls
- pipari
- zaļumi: seleriju lapas, koriandrs, puravi, loki, dilles
Pagatavošanas process:
Noplaucē, nomizo un sagriež tomātus, sasmalcina sīpolus un liek vārīties apmēram 1, 5 litros ūdens. Pēc apmēram 15 minūtēm pievieno sagrieztu jēra gaļu un uz nelielas uguns sautē 2, 5 stundas. Ja ribiņas, tad ar visiem kauliņiem. Pēc tam pievieno sagrieztus burkānus, kartupeļus un ķiplokus, kā arī piparus un sāli, un sautē vēl apmēram pusstundu, kamēr burkāni mīksti. Pasniedz, pievienojot šķīvī zaļumus.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 180
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Vasaras ēdiens. Gatavošana gan aizņem pusi dienas, bet toties garšīgi! Jāņem vērā, ka šķidruma daudzums drusku palielināsies uz tomātu sulas rēķina, bet jāsautē lēni, lai ūdens nav jālej klāt.