Izejvielas un to daudzums:
- žāvētas ribiņas vai ragū ~1kg
- svaigs cūkas stilbiņš 1 gab.
- 1. gab. nemizots sīpols
- 2 nelieli burkāni
- drusku melnie pipari
- 2-3 ķiploka daiviņas
- pāris lauru lapas
Pagatavošanas process:
Gaļu ar ribiņām saliek katlā, pieliek veselu nemizotu sīpolu (lai dzeltenāks buljons), piparus, veselus burkānus un pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, noputo un tad uz lēnas uguns vāra 4 stundas.
Buljonu nokāš, gaļu atdala no kauliem un var vēlāk pievienot zupai.
Sīpolu un burkānus met prom, tie visu labumu ir buljonam atdevuši.
Kad buljons gatavs to noliek atdzesēt un tajā ieber sasmalcinātus ķiplokus, tas piedod kreptīgumu.
Sāli nemaz neprasās, jo žāvētas ribiņas tāpat ir diezgan sāļas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 240
Recepte 6 personām
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Buljonu var dzet tāpat (ir sevišķi, ja kāds ir apslimis) un var izmantot par pamatu dažādām gaļas zupām.