Ielogoties

Kreptīgs buljons - gaļas zupu pamats

Informācija
Autors: sarkangalviite
Visas receptes, ko publicēja sarkangalviite
Recepte publicēta: 27/06/2024 15:43
Recepte lasīta 22 reizes
Recepte saglabāta favorītos 0 reizes
Komentāri: 0
Izejvielas un to daudzums:
- žāvētas ribiņas vai ragū ~1kg
- svaigs cūkas stilbiņš 1 gab.
- 1. gab. nemizots sīpols
- 2 nelieli burkāni
- drusku melnie pipari
- 2-3 ķiploka daiviņas
- pāris lauru lapas
Pagatavošanas process:
Gaļu ar ribiņām saliek katlā, pieliek veselu nemizotu sīpolu (lai dzeltenāks buljons), piparus, veselus burkānus un pārlej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, noputo un tad uz lēnas uguns vāra 4 stundas.
Buljonu nokāš, gaļu atdala no kauliem un var vēlāk pievienot zupai.
Sīpolu un burkānus met prom, tie visu labumu ir buljonam atdevuši.
Kad buljons gatavs to noliek atdzesēt un tajā ieber sasmalcinātus ķiplokus, tas piedod kreptīgumu.
Sāli nemaz neprasās, jo žāvētas ribiņas tāpat ir diezgan sāļas.

Pagatavošanas laiks minūtēs: 240

Recepte 6 personām

Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Buljonu var dzet tāpat (ir sevišķi, ja kāds ir apslimis) un var izmantot par pamatu dažādām gaļas zupām.
2 cilvēkiem patīk šī recepte
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas