Izejvielas un to daudzums:
- 100 g liellopa maltās gaļas
- puse neliela sīpola
- 1 tējk. tomātu pastas
- sauja makaronu
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls, pipari
- 1 ēd.k. skāba krējuma
- saišķītis pētersīļu
- eļļa cepšanai
Pagatavošanas process:
Maltai gaļai pievieno sāli, piparus un daļu sasmalcinātu pētersīļu, labi samīca. Sīpolu sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievino tomātu pastu, maisot apcep, pielej glāzi ūdens, pieber sāli un piparus, uzvāra.
No maltās gaļas masas veido nelielas frikadeļu bumbiņas, liek zupā, pievieno arī makaronus un lēni vāra zupu gatavu. Krējumu samaisa ar saberztu ķiploku, pievieno gatavai zupai. Pārkaisa sasmalcinātus pētersīļus
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30