Izejvielas un to daudzums:
- 400 g liellopa kaulu buljona
- 200 g kartupeļu
- 50 g burkānu
- 100 g puķukāposta
- 5 g pētersīļu
- 5 g sīpolu
- garšvielas
Frikadelēm:
- 75 g liellopa gaļas
- 3 g sīpolu
- 1/4 olas
- 15 g baltmaizes
- 10 g ūdens
Pagatavošanas process:
Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus
un vāra pusmīkstus. Tad pievieno kubveida sagrieztus kartupeļus un svaigu puķukāpostu uzvāra, pievieno izveidotās liellopa gaļas
frikadeles, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz kartupeļi un frikadeles gatavas. Pirms pasniegšanas pārkaisa
sasmalcinātus zaļumus.
Frikadeļu sagatavošana : liellopu gaļu kopā ar ūdenī izmērcētu baltmaizi un sīpolu gaļas mašīnā divas reizes
samaļ. Gaļai pievieno sāli, olu, labi samaisa un tad ar ūdenī samitrinātām rokām veido mazas apaļas frikadeles.