Ķirbju mannā zupa
- 1 gl ūdens - 150 g kirbja - naža gals sāls - 1 ēd.k. cukura - 1 gl piena - 1 ēd.k. sviesta - 1/2 tases manna putraimu
Verdošā ūdenī ieliek sāli un kirbjus. Vāra gatavus, bet ne izjukušus, pielej karstu pienu, uzvāra. Ieliek sviestu un tievā strūkliņā ber man...
30 minūtes
Svaigu kāpostu zupa ar cāļu kuņģa muskulīšiem
- 0, 5 kg cāļu kuņģīšu muskulīši - 0, 5 kg svaigs kāposts - 1 sīpols - 3 burkāni - buntīte dilles - 1 liels tomāts - 1/2 čili pipara - sāls - krējums
2l katliņā vāram kuņģīšus, pēc 15min pievienojam sasmalicinātos dārzeņus, kad nāk uz gatavības pusi pievienojam tomātu sasmalcinātu, pēc tam...
30 minūtes
Klimpu zupa.
- 1 ola - 1 gl ūdens - apm.0.5 kg miltu - 1 tējk. sāls - 1 l ūdens - 0.5 l piena - 1 ēd.k. sviesta
Uzliek vārīties ūdeni ar 1/2 tējk. sāls. Kamēr gaidām kad uzvārīsies ūdens, taisām klimpu mīklu. Olu sakuļ ar 1/2 tējk.sāls un pievieno ūden...
25 minūtes
Kabaču biezzupa
- Kabači - zaļie zirnīši (konservēti vai svaigi) - saldais krējums vai krējumsiers - sāls, pipari - zaļumi - ķiploks, ja vēlaties
Kabaci nomizo un sagriež lielos gabalos. Liek to katliņā un aplej ar ūdeni tik daudz, lai tas tikko apsedz kabačus. Kad kabacis mīksts (tas ...
30 minūtes
Tomātu zupa
- tomātu sula - 1.5 l - tomāti savā sulā (mizoti) – 1 bundža - žāvēta cūkgaļas krūtiņa - 250 gr - kartupeļi – 4 gb. - baltās pupiņas (vislabāk tomātu sulā) – 1 budžiņa - sīpols – 1 gb - zaļumi (svaigi) - krējums skābs - 200 gr - ķiploki – 3 daiviņas - sāls un pipari(melnie)
Kartupeļus sagriež kubikos un vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie mīksti. Pēc tam sakapā tomātus un liek katlā. Krūtiņu sagriež kubiciņos,...
25 minūtes
A la soļanka manas ģimenes gaumē..
- 300 gr. žāvētas desas - 0,5l burciņa marinētu gurķu - 3-4 burkāni - 5-6 vidēji katupeļi - 250 gr. tomātu mērces ( jebkuras) - 2-3 vidēji sīpoli - dažas olīves - citrons dekorēšanai.
Sagriež gabaliņos desu un sīpolus, pievieno smalkos melnos piparus, sāli, citas garšvielas pēc gaumes, cep eļlā vai taukos viegli brūnus. Pi...
30 minūtes
Burkānu biezzupa
- 5 palieli burkāni - 1 sīpols - saldais krējums - sula no pusapelsīna - garšvielas
Burkānus izvāra nelielā ūdens daudzumā, var sagriezt gabaliņos, lai fiksāk. Uz beigām pieliek sīpolu. Kad burkāni mīksti, makšķerē laukā no ...
30 minūtes
Spinātu krēmzupa
- 400 g saldētu spinātu - 200 ml saldā krējuma - sāls - pipari - 50g Parmas siers
Atkausē spinātus. Atkausētos spinātus liek katliņā un pievieno saldo krējumu, piparus un sāli. Vāra no pirmā burbuļa 10 min uz mērenas uguns...
30 minūtes
Vienkāršā ķirbju zupa
- ķirbis - apm.1.5kg - sīpols - vidējs - saldais krējums - 200ml - sāls, pipari - pēc garšas - ķirbju eļļa - 1tējkarote - olīveļļa - 1ēdamkarote - viegls dārzeņu buljons
Ķirbja mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Katliņā, sakarsētā olīveļļā nedaudz apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, pieber ķirbjus, pārlej ar dā...
20 minūtes
Siera zupa ar kabačiem
- 2 mazi kabači - paprika 1 gab. - burkāns 1 gab. - kausētais siers 100 g. - sviests - sāls
Sarīvē burkānu. Sīkos gabaliņos sagriež papriku un kabačus. Uz pannas izkausē sviestu un nedaudz apcep burkānus, pēc tam pievieni kabačus un...
30 minūtes
Jēra gaļas zupa ar tomātiem
- tomāti - jēra gaļa - sīpoli. Visi produkti vienādā daudzumā.
Tomātiem novelk miziņu. Sīpolus sagriež gredzenos, jēra gaļu kubiciņos. Ūdeni katlā neliet! Vispirms liek tomātus, tad gaļu un augšā...
140 minūtes