Izejvielas un to daudzums:
- 300 gr. žāvētas desas
- 0,5l burciņa marinētu gurķu
- 3-4 burkāni
- 5-6 vidēji katupeļi
- 250 gr. tomātu mērces ( jebkuras)
- 2-3 vidēji sīpoli
- dažas olīves
- citrons dekorēšanai.
Pagatavošanas process:
Sagriež gabaliņos desu un sīpolus, pievieno smalkos melnos piparus, sāli, citas garšvielas pēc gaumes, cep eļlā vai taukos viegli brūnus. Pievieno sarīvētos burkānus.Kad burkāni mīksti-sautē pievienojot tomātu mērci.
Paralēli vāra ūdeni ar sagrieztiem kartupeļiem. Kad burkāni un sīpoli mīksti-visu "iegāž" katlā ar ūdeni un kartupeļiem. Kad maisījums uzvārījies - pievieno smalki sagrieztus marinētos gurķus. Vāra 5 min.
Pasniedzot pievieno olīves un citrona šķēli. Var krējumu.
Dažreiz zupai pievienoju sautētos kāpostus, kas "aizķērušies" ledusskapī vai jebkuru citu desu, žāvējumus, dārzeņu salātus eļļā, kas nav "apēdušies".
Pagatavošanas laiks minūtēs: 30