Izejvielas un to daudzums:
- 1 ola
- 1 gl ūdens
- apm.0.5 kg miltu
- 1 tējk. sāls
- 1 l ūdens
- 0.5 l piena
- 1 ēd.k. sviesta
Pagatavošanas process:
Uzliek vārīties ūdeni ar 1/2 tējk. sāls. Kamēr gaidām kad uzvārīsies ūdens, taisām klimpu mīklu. Olu sakuļ ar 1/2 tējk.sāls un pievieno ūdeni. Maisot pievieno miltus līdz ir bieza mīkla/vajag būt nedaudz biezāka nekā pankūkām/. Kad ūdens ir uzvārijies sākam likt ar karoti klimpas iekšā. Ņem vidēji 1/3 daļu no karotes. Kad vis a mīkla ir salikta iekšā, lēni maisot gaidām kad visa klimpas uzpeldēs. Kad tas ir noticis ieliekam sviestu un pielejam pienu, un pavāram vēl 5 min uz lēnas uguns.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 25
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Mēs pienu lejam katram šķīvī, jo ja neizēdam vakarā klimpas, jo parasti viņas ir vakariņās, tad nākošajā dienā viņas var sasildīt uz pannas ar gaļu un mērci.