Izejvielas un to daudzums:
- ķirbis - apm.1.5kg
- sīpols - vidējs
- saldais krējums - 200ml
- sāls, pipari - pēc garšas
- ķirbju eļļa - 1tējkarote
- olīveļļa - 1ēdamkarote
- viegls dārzeņu buljons
Pagatavošanas process:
Ķirbja mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Katliņā, sakarsētā olīveļļā nedaudz apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, pieber ķirbjus, pārlej ar dārzeņu buljonu līdz ķirbji nosegti. Vāra uz nelielas uguns aptuveni 15min., līdz ķirbji mīksti. Zupu sablendē, pievieno garšvielas pēc vajadzības. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu(apm 1ēd.kar.) un tējkaroti ķirbju eļļas.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20