Izejvielas un to daudzums:
- tomātu sula - 1.5 l
- tomāti savā sulā (mizoti) – 1 bundža
- žāvēta cūkgaļas krūtiņa - 250 gr
- kartupeļi – 4 gb.
- baltās pupiņas (vislabāk tomātu sulā) – 1 budžiņa
- sīpols – 1 gb
- zaļumi (svaigi)
- krējums skābs - 200 gr
- ķiploki – 3 daiviņas
- sāls un pipari(melnie)
Pagatavošanas process:
Kartupeļus sagriež kubikos un vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie mīksti. Pēc tam sakapā tomātus un liek katlā. Krūtiņu sagriež kubiciņos, sarīvē sīpolu un liek to visu cepties. Kad sīpoli iegūst zeltainu nokrāsu, liek sacepto katlā. Pieliek pupiņas un sāli ar pipariem pēc garšas. Kad tas ir izdarīts, pielej tomātu sulu un atlikušo sulu no tomātiem un liek, lai tā uzvārās. Pēc tam sakapā ķiplokus un ieliek katlā. Kad viss ir izslēgts pieliek sagrieztus zaļumus, un uzliek vāku lai ievelkas. Pasniedz siltu un ar skābu krējumu.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 25