Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)
- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta
Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)
- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...
Asortī
- gurķi - tomāti - plūmes - kabači - ķiploki - sausais maisījums marinēšanai (ja dārzā nav lapu un diļļu) Marinādei: - 1l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. etiķa esence
Burkā kārto gurķus, tomātus, plūmes, kabačus, ķiplokus. Pārlej ar marinādi un liek karsēties, es karsēju ievietojot cepeškrāsnī 200 grād...
Agneses gurķi (ar citronskābi)
- gurķi - garšvielas (dilles, mārutku saknes, ķiploki, pipari, utt., vai sausais maisījums marinēšanai) Marinādei: - 1,5 litrs ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. citronskābe
1. aplej ar karstu ūdeni burkā saliktos gurķus, tad nolej 2. aplej jau ar garšvielām un nolej 3. aplej ar karsto marinādi un aizvāko...
Garšīgās liellopu gaļas kotletes
- 0,5 kg maltas gaļas (liellopu) - rieciens rupjmaizes bez garozas - 1 ola - 1 neliels sīpols - 1 neliels kartupelis - daiviņa ķiploka - sāls, pipari - eļļa cepšanai
Sīpolu, kartupeli, ķiploku, ūdenī izmērcētu rupjmaizi sarīvē vai samaļ gaļas maļamajā mašīnā un savieno ar malto gaļu. Pievieno sāli, piparu...
60 minūtes
Folijā cepta forele
- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....
60 minūtes
Siera Rafaello
- siers - krabju nūjiņas - ķiploka daiviņa - melnās olīves bez kauliem
Sarīvē sieru un krabju nūjiņas. Saspiež ķiploku un pievieno sarīvētajam sieram. Sieram pievieno majonēzi bet ne pārāk daudz - tā lai izveido...
30 minūtes
Kanāriešu avokado mērce
- 2 lieli avokado - 1 sarkanais sīpols - 1 asais sarkanais pipars - citrona sula (viens citrons) - 250 g olīveļļa - 1 olas dzeltenums
No avokado izņem mīkstumu. Smalki sagriež sīpolu un piparu. Kopā sajauc avokado, sīpolu, piparu, citrona sulu, olas dzeltenumu. Ja nepiecieš...
20 minūtes
Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē
- avokado - garneles - citronu sula - nedaudz pētersīļu - ketčups, majonēze, sinepes, brendijs - mērcei.
Gatavu avokado gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karotīti izņem mīkstumu. Izņemtajai masai pievieno nedaudz citronu sulas, lai ...
30 minūtes
Šķinķa un šampinjonu salāti
- mazā (250ml) burciņa marinēto šampinjonu - 250 gr šķinķa( kūpinata vai žāvēta) - 2-3 vārīti burkāni - 4 vāritas olas - 400gr zaļo zirnīšu vai varītu kartupeļu - sāls, majonēze, krējums, sinepes-pēc garšas var pievienot smalki sagrieztus sipolus pikantumam
Visu sagriež smalkos gabaliņos - galvenais lai patīk kā izskatās......
30 minūtes
Rabarberu maize
- 7 - 8 rabarberu kāti - 7 - 8 ēd.k. cukurs - 3 ēd.k. skābais krējums Mīklai - 3 ēd.k. cukura - 1 t.k. sāls - 35 gr. raugs - 100 gr. eļļa - 200 gr. ūdens - 2 glāzes milti
Iejauc mīklu, atstāj 10 minūtes raudzēties, tad izrullē un liek uz pannas. Pārkaisa ar nomizotiem un sagrieztiem rabarberiem. Cep aptuveni 2...
40 minūtes
Paprikas salāti eļļā.
- 2 kg paprika Marinādei: - 1.5 glāze eļļas - 1/2 glāze ūdens - 1 glāze 6 procentīgs baltvīna etiķis - 2/3 glāzes cukura - 1 t/k sāls
Papriku iztīra no sēklām, sagriež salmiņos, ne pārāk smalki, bet tas pēc gaumes. Ieber katlā pārlej ar marinādi un vāra 10 - 15 minūtes. Ja ...
20 minūtes
Kartupeļu sacepums
- 6-7 lieli kartupeļi - 2 olas - 150-200 gr. siers - eļļa cepšanai - ķiploki 2-3 daiviņas - zaļumi - loki, dilles - garšvielas - sāls, pipari u.c. pēc vēlmes
Kartupeļus sagriež, sajauc ar saspiestiem ķiplokiem un cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Sakuļ olas, pievieno rīvētu...
60 minūtes
Krabju salāti
- 500 gr. krabju nūjiņas - 125 gr. (maisiņš) vārīti rīsi - 425 ml kārbiņa kukurūza - 1 vidēja lieluma sarkanā paprika - viens vidēja lieluma garais gurķis - 1-1.5 burciņa majonēzes - sāls, pipari pēc garšas
Kubiciņos sagriež krabju nūjiņas, pariku sīkos kubiciņos vai salmiņos (gaumes lieta), sagriež gurķi (vēlams nomizotu), pieber rīsus, kukurūz...
20 minūtes
Ingvera tēja - garšīgs un veselīgs dzēriens!
- Ingvera sakne - Citrona šķēle - Medus (pēc garšas)
Nomizo ingvera sakni un sarīvē tā, lai sanāk apmēram 2 tējkaotes (var arī uz rupjās rīves), pievieno citrona šķēli un 2-3 tējkarotes medus. ...
Siera zupa ar kabačiem
- 2 mazi kabači - paprika 1 gab. - burkāns 1 gab. - kausētais siers 100 g. - sviests - sāls
Sarīvē burkānu. Sīkos gabaliņos sagriež papriku un kabačus. Uz pannas izkausē sviestu un nedaudz apcep burkānus, pēc tam pievieni kabačus un...
30 minūtes
Makaronu salāti ar dārzeņiem
- makaroni - gurķis 1/2 gab (garais) - tomāti 3-4 - paprika 1 gab. - siers 100 gr. - ķiploks 1 daiviņa - majonēze vai krējums - garšvielas Izejvielu daudzumu var mainīt pēc garšas garšas.
Izvāra makaronus. Notīra papriku. Nomazgā un sīki sagriež gurķus, tomātus, papriku, sieru. Izspiež ķiploku. Visas sastāvdaļas savieno, pievi...
40 minūtes
Siera - augļu salāti
- 1 apelsīns - 1 ābols - 1 sīpols - 2-3 cieti vārītas olas - siers 200 gr. - majonēze
Izvāra olas un smalki sagriež. Sarīvē sieru. Smalki sagriež arī apelsīnu, ābolu un sīpolu. Visas sastāvdaļas salātu traukā klāj kārtām, katr...
45 minūtes
Kartupeļu sacepums
- kartupeļi 6-7 gab. - šampinjoni apm. 300 g. - sīpols 1-2 gab. - majonēze - siers ap 200 g. - sāls, pipari
Kartupeļus sagriež plānās šķēlēs. Smalki sagriež sīpolu. Sajauc kopā kartupeļus, sīpolus, sāli, piparus un majonēzi. Plānās šķēlēs sagriež š...
90 minūtes
Kartupeļi ar siera pildījumu
- 8 vidēji kartupeļi - siers 150 g. - ķiploks 2 daiviņas - krējums vai majonēze - lociņi vai sīpols - sāls, pipari - eļļa cepšanai
Kartupeļus (vēlams jaunos) nomazgā, bet nemizo. Kartupeļus vāra (ar sāli), kamēr tie ir gandrīz gatavi. Nolej ūdeni. Smalki sagriež lociņus ...
60 minūtes