Izejvielas un to daudzums:
- 2 kg paprika
Marinādei:
- 1.5 glāze eļļas
- 1/2 glāze ūdens
- 1 glāze 6 procentīgs baltvīna etiķis
- 2/3 glāzes cukura
- 1 t/k sāls
Pagatavošanas process:
Papriku iztīra no sēklām, sagriež salmiņos, ne pārāk smalki, bet tas pēc gaumes. Ieber katlā pārlej ar marinādi un vāra 10 - 15 minūtes. Ja gatavo ilgākai glabāšanai, tad karstu pilda izkarsētās burkās un aizvāko ar metāla vākiem.
Marinādes sastāvs ir aptuvens lielums, kārtīga saimniece visu taisa uz "aci" un pēc garšas.
Lieliska uzkoda, piedeva zupas gatvošanai, ātri un lēti pagatavojama.
Lai labi garšo!
Pagatavošanas laiks minūtēs: 20