Lasis ziemas dārzā
- laša fileja - burkāni - puķukāposti - tomāti - brokoļi - svaigas, saldētas vai kaltētas dilles - lauru lapas - bazilika lapas, - citrons, vai citrona sula - sāls, pipari
Cepešpannā ieklāj folliju, ieziež ar eļļu, ieber atsaldētus dārzeņus (ja ir pieejami, var izmantot arī svaigus dārzeņus), sagatavo tomāta šķ...
20 minūtes
Pildītā līdaka
- 1 kg līdakas - 35 g baltmaizes - 2 olas - 50 g piena - 15 g sviesta - 10 g skāba krējuma - sāls - maltie pipari - zivju buljons - citronpipari, jeb citrons...
Līdaku notīra, izņem iekšas, nomazgā, ļoti uzmanīgi novelk ādu. No asakām atdalīto gaļu (fileju) 2-3 reizes samaļ kopā ar pienā vai...
Cepts lasis figūras draugiem
- laša fileja - 1 burkāns - 1 skābs ābols - apgrauzdētas saulespuķu sēkliņas - bezpiedevu jogurts - lauru lapas - pipari
Uzkarsē cepeškrasni lidz 180 grādiem, laša fileju liek uz cepampapīra, uzkaisa drusku piparus, uzliet lauru lapu, liek cepties apmēram 25min...
Laša filejas mērce.
- svaigas laša filejas gabaliņi vai atgriezumi bez asakām 500 g - saldais krējums 200 ml - citrons 1 gb - sīpoli 1 gb - pipari - sāls - dilles
Pannā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno laša gabaliņus, kad viss ir labi apcepts, pievieno citrona sulu, piparus, sāli, saldo krējumu,...
30 minūtes
Karpa ar citronu
- karpa - majonēze - sāls - maltie pipari - sausā bez sāls zivju garšviela - ķiploks - citrons - sīpols
Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un tad ierīvē ar sāli, pipariem un garšvielu, smalki rīvētu ķiploku un nežēlojot apsmērē ar majo...
30 minūtes
Cepta karpa
- karpa - ķiploki - sāls - pipari - krējums
Karpu notīra, iemasē ar sāli un pipariem, var arī citronpipariem (arī no iekšpuses), noliek uz pāris stundām, tad ar nazi sadur caurumus no ...
Cepta zivs mīklā ar aso ananāsu mērci.
- zivs fileja - citronskābe - eļļa - pētersīļu zaļumi - milti - piens - olas - ketčups - etiķis 9% - cukurs - paprika - malts vai smalki rīvēts ingvers - kartupeļu ciete - puse konservēto ananāsu bundžiņa - sāls - melnie malti pipari
Zivi sagriež nelielos gabaliņos un marinē 15-20 min eļļā, kura samaisīta ar citronskābi, sāli, pipariem un sīki sagrieztiem pētersīļu zaļumi...
40 minūtes
RISI - PISI ar ceptu foreli
- 100 gr rīsu(labāk basmatijas) - 1 mazā krūzīte zaļo zirnīšu - 1 neliela forele - 1 ēd.k. milti - 1 ēd.k. eļļas - 1 ēd.k. sviesta - sāls - pipari - 1/2 citrona - majorāns - timiāns
Foreli notīra, sagriež vēlamos gabaliņos, ietrin ar citronu, apbārsta ar sāli, pipariem, apviļā miltos un liek nelielā daudzumā eļļas ceptie...
30 minūtes
Cepta bute
- svaigi ķertas butes - milti, lai var apvārtīt - eļļa cepšanai - sāls pēc garšas
Butes iztīram, nomazgājam un apvārtām miltos, tad liekam uz pannas sakarsētā eļā, cepam no abām pusēm min. 10 Ātri un gardi, butes ...
20 minūtes
Zivs "Ahā"
- 400 g baltās zivs filejas - 3 lieli sīpoli - 3 vidēji burkāni - apm. 1/2 gl eļļas - 2 olas - 2 daiviņas ķiploka - sauja miltu - vegeta, speciālās garšvielas zivīm - 1/2 paciņas majonēzes - eļļa cepšanai
Zivi sagriež nelielos gabaliņos apsāla ar veģetu un speciālajām garšvielām. Atstāj ievilkties apmēram 15 min. Ķiplokus smalki sarīvē un saku...
45 minūtes
Kažociņš
- 0,5 kg jebkuras vārītas zivs - augu eļļā apceptas marinētas sēnes - 2 sīpoli - 1 sarīvēts burkāns - majonēze
Visas sastāvdaļas liek kārtās uz zivs, katru kārtu pārlejot ar majonēzi. Var eksperimentēt pēc savam garšas izjūtām....
Folijā cepts lasis ar diļļu mērci
- lasis 700 gr - sviests - estragons (1 ēdamkarote) - citrona sula (1 citrons) - baltvīns - pipari - majonēze - svaigas dilles
Sagatavo tik daudz folijas gabalu, cik ir laša gabalu. Katru folijas gabalu iesmērē ar sviestu, uz tā uzliek lasi. Lasim uzber sausu estrago...
40 minūtes
Kartupeļu biezeņa un zivju sacepums
- saldēta zivju fileja, ap 1 kg - kartupeļi 1-1,5 kg - siers 200 g - piens 150 ml - sviests 50 g - zaļumi - ingvers - milti - eļļa - garšvielas
Zivju fileju atsaldē, sagriež mazos gabaliņos un ierīvē ar garšvielu un sāls maisījumu. Nomizo kartupeļus un liek vārīties. 100 minūtes
Jūras karūsa (Dorada) ar dārzeņiem
- 2 jūras karūsas - 1 sīpols - 1 paprika - 1 tomāts - ingvera sakne, aptuveni 30 grami - jūras sāls - pipari (var izmantot citronpiparus) - olīveļļa
Zivis nomazgā, notīra un izķidā (ja tas nav izdarīts veikalā). Nosusina papīra dvielī. Gan iekšpusē, gan ārpusē karūsas ierīvē ar sāli un pi...
60 minūtes
Folijā cepta forele
- 2 foreles - 1 vidējs tomāts - citrons - laims - lociņi (baltā daļa) - pētersīļi - baziliks - estragons - ķiploks (1 daiviņa) - sāls - zivju garšviela - folija - sviests vai eļļa
Tomātu aplej ar vārošu ūdeni, noņem mizu, izņem sēklas. Tomātu sagriež kādās 10 daļās. Sagriež bazilika lapas un sajauc ar sagriezto tomātu....
60 minūtes
Ceptas makreles.
- Makreles (skumbrijas) - 2-3 sīpoli - citronpipari.
Iztīrītas makreles, gareniski iegrieztas, ar atvērumu uz augšu, liek elektriskajā cepeškrāsnī. Pirms tam sīpolu sagriež šķēlēs un liek uz ma...
20 minūtes