Ielogoties
Reklāma

burciņas / 220

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30674 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...91011 12131415...26
09/08/2015 19:47
interesanti... ko darīt tiem kuri dzīvo dzīvokļos..un dārzu nav... ?
0 0
09/08/2015 20:08
Iet uz mežu... un iegādāties brūtgānu ar dārzu...
0 0
09/08/2015 20:15
...
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

09/08/2015 21:27
Es arī dzīvoju dzīvoklī un man nav dārza.  Bet virtuves darba virsma pilna ar sēnēm, ogām, tējām un draugu atvestajām mājas avenēm. Sēnes papildinās risoto, mellenes, avenes un meža zemenes plunčāsies pienā, bet mājas avenes - smukākās sasaldētas, pārējās sarīvētas ar cukuru vai vīnā.
0 0
09/08/2015 21:39
senes gribu
0 0
09/08/2015 21:54
ja domaa ar galvu, tad ar bez daarza var tikt pie burcinjaam... man ar nav daarza, bet tas nebremzee...
0 0
09/08/2015 21:55
ja domā ar galvu tad neburkojas
0 0
09/08/2015 21:56
anks, tu vispaar nemuldi, tev tak klat to zapti pievediis)))))))))))))
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 83

09/08/2015 21:56
Man nav ne dārza, ne lauku kur aizbraukt un salasīt labumus... zinu draugi iedos ābolus, plūmes, aronijas un cidonijas.Visu ko nevar salasīt mežā, es nopirkšu nakts tirgū... un, kas gan tur slikts, ja patīk pašas marinēti gurķi, tomāti želejā, lečo u.t.t... un vispār šogad eksperimentēju uz nebēdu, ienāca prātā bērnības garšas, augļu asorti kompots... āboli, bumbieri, plūmes, ķirši, persiks, aprikozes... bija tāds ungāru vai bulgāru firmas""Globuss"" produkts, par nieka desmit eiro, pēc nakts tirgus cenām man ir piecpadsmit 0.750  l. burciņas.Kapēc gan nē, ja patīk un ir vēlme ko konservēt, visu ko var dabūt gatavu!
0 0
09/08/2015 21:59
es ar sjito kompotu atceross... bij labs, parasti pluumes pirmaas izmakskjereeju)
0 0
09/08/2015 22:04
Madona nav nakts tirgus   ir tikai tie kas tur ieperkas un te tirgo tālak..
ceru ka rit bus tie gardie āboli..
un svaigus ābolus domaj grauzt visu ziemu..katru dienu..
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

09/08/2015 22:08
Vispār ja domā ar galvu. tad nelien diskusijās, kur tiek apspriestas tēmas, kas neinteresē, liekas nevajadzīgas, un gar kurām nav nekādas daļas. Tā kā lūdzu- tur ir durvis.
Pārējie- super meitenes un čaļi esat!!   Sensitive, Daniels-rēbuss, visi citi...
Tas kārtējo reizi apliecina, ka konservu pirkšana bodēs ir gandrīz vai izmisuma solis, un paldies Dievam, ka tā. Atgriežamies pie vesela, normāla dzīvesveida, pie apjēgas, ka burciņas nozīmē ko vairāk nekā laika nosišanu un māgas piestumšanu!! Uz priekšu!!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 83

09/08/2015 22:08
Mani konkrēti iekārdināja esketīt teksts par zupu piedevām, konkrēti borščam, izcila doma .Gulašzupām un sēņu zupām jau sen gatavoju, bet par boršču netiku pat iedomājusies, paldies par ideju.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

09/08/2015 22:11
sensitive- man liekas, nav nekā vienkāršāka. Sacep un sašmorē lielā katlā kopā visu, kas borščā garšo (man- bietes, kāposti, burkāni, sīpoli, paprika, ķiploki, tomātu pasta, drusku etiķis), un burkā iekšā. Drošs paliek nedrošs vēl pasterizēju, un- aiziet!
0 0
09/08/2015 22:12
izmisuma solis     incanti ko tas burcinjas nozimē. .nu tik .loti..ka tā jasatraucas
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

09/08/2015 22:13
Anksa- ar labu nakti.
0 0
09/08/2015 22:16
beatriks  , liekas Tu esi drusku pārkarsusi..
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 83

09/08/2015 22:17
Beatrixyx, bet protams... visu ko vien var pa vasaru un rudeni - burkās, burciņās... es pat pie pazīstamiem zemniekiem pirkto puscūķi, to daļu ko nevar jēdzīgi saporcionēt un salikt saldētavā, pārvēršu mājās gatavotā ""tušonā""... palasījos fotoreceptēs kā un darīts.Medījumus arī... forši.Paņem ziemā pāris, trīs burkas un divdesmit minūtēs zupa gatava.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 83

09/08/2015 22:24
Anksa-n, katram savs, man patīk to darīt un vēl daudziem patīk... un es zinu, ka manai ģimenei un draugiem garšo... kāpēc tik nicīgi izteikties.Es sapratu, ka šī diskusija atvērta tiem, kam ir ar ko dalīties... receptes, idejas u.t.t... vai ieinteresēto personu diskusija ir pelnījusi tādu attieksmi... neinteresē tēma - nepiedalaties.
0 0
09/08/2015 22:31
izskatās, man būs šogad  gribot, negribot ar jāburkojas..  ..džemi un biezeņi, jau rīt taps.
0 0
1...91011 12131415...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas