Ielogoties
Reklāma

burciņas / 240

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30673 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...101112 13141516...26
09/08/2015 22:37
esket, vot nekad neesmu sapratusi at’s’kir’ibu starp d’zemu un biezeni...
0 0
09/08/2015 22:48
man prieks par Jums...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 08:26
par tiem džemiem un biezeņiem- tieši tā!   Tā atšķirība jāprasa valodniekiem (pie kuriem es pati piederu- hahaha!! ). ja nopietni- man liekas, ka džemi ir kaut kas ļoti salds un biezs (saldāks un biezāks nekā "parastas" zaptes), bet biezeņi var būt itin viskas, - arī no dārzeņiem, un var būt bez salduma vispār.
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

10/08/2015 08:50
Dzīvoju daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī. Nav man arī vairs lauku radu ar ogu dārziem . 
Nav nemaz tik dārgi nopirkt spaini ar upenēm vai jāņogām.  Upenes pāris dienas atpakaļ Rīgas C-tirgū (vakarā pirms ciet slēgšanas) bija nopēkamas pat par 0.90 Eur kg.   Ja cukuru iepērk jau laiciņu iepriekš uz akcijām, tad zaptu laiks paiet bez jūtamiem finansu ieguldījumiem 
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

10/08/2015 08:55
Un nakts tirgū var nopirkt ko vajag par labām naudiņām, tāka es tagad gan gurķojos, gan aveņojos, gan ķiršojos.
0 0
10/08/2015 09:41
Oli ... es parasta lauku sieviete, gan zinu atšķirību, biezeni un džemu..
neesmu dzirdējusi, ka saka : šodien būs kartupeļu, dārzeņu  džems...  ..


..
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 09:50
Man gan ir milzu dārzs, nav nekas jāpērk, bet esmu gan dzirdējusi, gan lasījusi, ka daudzas saimniecības aicina interesentus pašiem braukt un lasīt ogas, un tad samaksa pavisam neliela. Pati apsvēru tādā veidā lasīt krūmu mellenes (pašiem vēl pavisam mazi krūmiņi), bet visa kā jau tā pārāk daudz...
Piemēram esot viena saimniecība Brankās (starp Rīgu un Jelgavu), kur tikai jābrauc un jālasa upenes un jāņogas- jāmaksā nav nekas. Par velti! Un es tos saimniekus saprotu- ogu un augļu ražas šogad ir milzīgas.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 09:52
Lieliska recepte: skābie ķirši jāņogu sulā- kā marmelāde vai želeja. Ar ievārījuma cukuru nesanāk pārāk salds, vai mēli var norīt!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 09:53
Helgi- paldies par skaisto bildīti!!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

10/08/2015 09:53
Teikšu kā ir, mani interesē āboli ar šķirnes nosaukumu Tērbatas rožu. Ja kāds zin, kur var dabūt, padodiet ziņu.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 09:55
Frīnai- man dārzā ir! bet kāpēc tieši tie- nav tā izteiksmīgākā garša.   veca šķirne, tagad ir daudz labākas, vīrs jau vairumu no tām pārpotējis.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

10/08/2015 09:58
Jā, šķirne veca, bet manai meitai ļoti garšo, vienīgie, kurus ēd. Ir kāda iespēja iegādāties?
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 10:27
Visu varam sarunāt! Jāskatās, kas vēl vecajā dārzā no tā koka palicis!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

10/08/2015 10:35
Priecāšos ja izdosies dabūt. Meita būs no sirds priecīga.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

10/08/2015 11:32
Vakar ieburkoju gurķus tomātu mērcē. Šiten te labi der lielie, līkie u.c dīvainīši, kuri nav forši marinēti. Garšīgi tāpat un labi der arī gurķu zupai.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

10/08/2015 11:33
Un vēl šodien plānos biezenis no baltajiem dzidrajiem ar minimālu cukura devu.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

10/08/2015 11:40
Es šovakar turpināšu gurķoties un ķiršoties.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

10/08/2015 11:43
Ķiršu nav, rītdienas plānos jāņogas. Varbūt aizšaus atkal uz mežu un ielasīs zilenes. Jāņogu- zileņu zapte ir ok. Jāņogas zapti ’saželina.’
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 14:14
Vasara- es iesaku nenoslinkot un jāņogas ņemt nevis "dzīvā veidā", bet sablendēt, to pļuru izvārīt un
caur marli vai smalku sietu izspiest papriekš sulu. Jāņogu kauli nevienam negaršo, - manai mammai gadījies, ka tikai to dēļ zapti izmetam ārā.  Bet tajā sulā---------dievīgi.  Tur var ieželēt visu ko- avenes, ķiršus, ērkšķogas... droši vien citas ogas arī.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 14:15
... baltos dzidros var superīgi ielikt kompotā: daiviņas burkā iekšā, un sīrupam pieliek tik cukura, cik garšo- arī pavisam maz. Pasterizē, un stāv kā miets pat gadiem ilgi pagrabā!
0 0
1...101112 13141516...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas