Ielogoties
Reklāma

burciņas / 260

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30676 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...111213 14151617...26

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

10/08/2015 15:16
Beatrixyx-
Tvaicētus sula taču arī der?
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

10/08/2015 15:17
Kompotu gan mūsmājās slikti ēdas. Ja nu vienīgi mazais vīrietīc ēdīs.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 16:34
Par tvaicēšanu neesmu īsti droša, - tur ir zināms procents ūdens klāt, un es vispār ieteiktu spiest ar rokām, jo tad tā sula nesanāk tik šķidra.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

10/08/2015 19:18
Es esmu atradis kompotiem pielietojumu. Šķidrumu noleju, saturu sametu apaļajā akvārija, klāt svaigus augļus un saldētas ogas, tad visam pa virsu majas vīnu un labu labā bole ir gatava. Stiprumu var regulēt atšķaidot ar kompota sīrupu, vai šampanieti!
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

10/08/2015 21:46
Boles jau vispār ir forša lieta! Liekas, ka te var kārtīgi izpausties- pieliet ne tikai šampi, bet pat drusku konjaciņu; var pavisam bezalkoholisku. Sanāks vienmēr!
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

11/08/2015 13:09
Tieši tā. Nedaudz radošas pieejas un visi laimīgi!

Padalīšos vel sava pieredze. Recepte labam našķim ar kuru pacienāt draugus burziņā.
   Nopērkam kvalitatīvas kaltētas melnās plūmes bez kauliņiem, tad vel nepieciešamas izlobītas mandeles (Der arī valrieksti).  Tad mandeles sabāžam iekšā kaltētajā plūmē. Visu liekam blīvi burciņā un pārlejam ar kādu sarkano vīnu. Vāku virsū un uz pāris nedēļām skapī iekšā. Pēc tam cienājam draugus un piekodinām lai kauliņu nespļauj ārā bet ēd nost.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8546

11/08/2015 13:24
Šī ir ļoti laba:)
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

11/08/2015 14:27
Par šo esmu dzirdējusi kā par Ziemsvētku našķi
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

11/08/2015 14:43
No ne-biežāk gaavotajā receptēm man šogad ieburkojās čiekuru sīrups. 
Šogad izlasīju arī bazilika sīrupa recepti. To ar mēģināšu.
 Vairākus gadus esmu taisījusi piparmētru sīrupu- labs kokčiem.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

11/08/2015 14:45
Danielareebusa recepte izklausās laba. Skaistā burciņā jauki noformēta derētu kā pašrocīgi gatavota dāvana.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

11/08/2015 15:12
Priežu čiekuru sīrups vai ievārījums arī ir ekselenta dāvana. Bet par lāceņu ievārījumu visi ir īpaši priecīgi.
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

11/08/2015 15:14
Man atklājums bija ķiploku ziedu kāti, kas samarinēti burciņās. Riktīgi labs uzkožamais!
0 0
11/08/2015 15:40
ar ēdamam davanam uzmanigi, jazin 100&, ka apdavinātajam garšo
es reiz tā nejauši uzzinaju, ka vienai damai negaršo Rafaello vnk ciest nevar..
lab, ka nekad nebiju uzdavinajusi
0 0
11/08/2015 16:17
DR ... var par vārdiņu, visiem, drusku piebremzēt...
 citādi citiem var raksties mazvērtības komplekss.
0 0
11/08/2015 16:25
Man domāt, ka tādai jauki noformētai, ar mīlestību gatavotai un uzdāvinātai zapcburciņai ir milzīga emocionāla vērtība, pat ja saturs nav varbūt apdāvinātajam tas iecienītākais...    Rafaello kaste vairāk ir standartdāvana, un kas tur liels, ja negaršo? Vienmēr būs ģimenes locekļi, draugi, kolēģi utt, kas noēdīs gardu muti
0 0
11/08/2015 16:30
ja uzztver pa tiešo tad tā ir..zapte ir zapte un piedzērušas plumes ir kas citc
vai pieneņu vai kiploku marinetās puķes
0 0
11/08/2015 16:44
LIA 
tad, kad dāvina ar mīlestību gatavotu, domāju zin, kas dāvanu saņēmējam garšo.
Man būtu skumīgi, ja, tāda dāvana būtu jāatdod citiem!!
0 0
11/08/2015 17:21
Esketīt, man gan būtu prieks, ja maniem ģimenes locekļiem garšo  ... pat ja man negaršo. Kas tur skumīgs? 
Nu nevar tak visi zināt, ka man, piemēram, garšo ķiršu zapte, bet negaršo aveņu...
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 18300

11/08/2015 17:23
Vai dieniņ, ar tām dāvinātajām burciņām reizumis ir tiešām traki:(Ir sadāvinātas daudz un dikti un ar mīlestību, un tā manta ar prātu apsverot ir tiešām laba un vērtīga, un arī garšīga, bet ne priekš manis:(Pati jau vien esmu jūsmojusi pie pagaršošanas, un cilvēkam ir radies iespaids, ka tas tiešām būtu kas labs arī man:)bet atškirība ir tā, vai es to vērtēju kā labu un ēdamu lietu vispār, vai priekš sevis.Un tad, ar baisiem sirdsapziņas pārmetumiem, ir nācis to labumu turēt un turēt, un beidzot saņemties un ... ehh:(Tieši tāpat ir ar šokolādēm, nu visi kā uzmedoti-piena šokolāde ar šo, piena šokolāde ar to, bet man tumšo, pat rūgto.Un nākas atdot gardumu citiem.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

11/08/2015 17:27
Vīrs nesen pabija konferencē Hantimansijskā, pārveda dāvanas no vietējiem- gan paku ar kaltētām baravikām, gan ciedru riekstus, gan mazu, elegantu burciņu ar priežu čiekuru sīrupu. It kā jālieto pa mazai karotītei saaukstēšanās gadījumos, bet ir tik garšīgs, ka nemanot tā burciņa būs drīz vien izēdusies. Tie čiekuriņi gan tik maziņi, ka- varbūt drusku lielāki par zirni.

Jā, DR, - šogad ieliku burciņā arī ķiploku ziedkātus. Recepte- nasing špešel, - marināde kā gurķiem!
Es vēl vienu humoriņu tādā garā uztaisīju- mazās burciņās marinādē saliku .. ērkšķogas!! Arī labs, kreftīgs  uzkožamais pie siera un vīna! Kā vietējās olīvas
0 0
1...111213 14151617...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas