Ielogoties
Reklāma

burciņas / 160

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30669 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...678 9101112...26

Tēmas: 0
Ziņas: 18556

05/08/2015 09:18
Es ķiršu atkaulošanai izmantoju seno metodi ar matadatu. Reiz viena pati atkauloju spaini ar ķiršiem, un tā bija pēdējā reize kad to darīju. Tagad tikai kompotā ar visiem kauliņiem, šakatā meitas tik fiksi izlieto, ka nav jēga ar atkaulošanu nodarboties.
Ja runājam par marinēšanu, es tikai esenci izmantoju+katrā gurķu burkā lieku vēl čilli pipara pāksts gabaliņu. Šogad izmēģināšanai būs dažas burkas ar kajenas piparu. Un to marinādi (tikai bez asā pipara) izmantoju arī paprikas, tomātu, kabaču, patisonu un mikšļa: ziedkāposti, burkāni un sīpoliņi marinēšanai. Etiķi vien tomātiem želejā izmantoju. Nu un protams dārzeņu lečo, kabaču čatnija, kabaču lečo pagatavošanai. Un tikai pašas atjaukto etiķi, kura gatavošanai ņemu talkā esenci.
0 0
05/08/2015 09:20
es nekad to neesmu darijusi un netaisos darit..
kirsi kad bija vienmer tikai noest svaigi un cik ne atstati putniem..tiem ari kaut kas jaed
0 0
05/08/2015 10:55
lielās krūmellenes ... ko ar viņām darīt? saldēt var, kas tur sanāks?
0 0
05/08/2015 10:55
krūmu mellenes
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

05/08/2015 11:20
Krūmmellenes vai augstas zilenes lieliski uzglabājas saldētava.  Ir pat taisīti kompoti, bet parasti tiek apēstas svaigas!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8546

05/08/2015 12:06
agit, tās kūkām ziemā no saldētavas. I smuki, i labi.
0 0
05/08/2015 18:01
es taisu mazos keksiņus, gatavā mīklā iejauc sasaldētas mellenes kādu sauju un apmaisa... tad cep formiņās, kad gatavi, tad tās mellenes viducīšos tā smuki sasprāgušas, es pat gatavo keksa maisījumu izmantoju, lai mazāka ķēpa
bet var jau cept ar lielo keksu tāpat...
0 0

Tēmas: 3
Ziņas: 7403

05/08/2015 18:05
gatavais maisījums izklausās kaukā prasti :( Man arī bijusī reiz cepa pankūkas no gatavā pankūku maisījuma - mēsls viņai sanāca nevis pankūkas :( Bet pati teica, ka skaitoties pavāre :(
0 0
05/08/2015 18:10
... uzlabot vajag... kreim karotīt, sviestīns, kāda garšviela... dumaķ, nada)
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

05/08/2015 19:12
tieši tā... dumatj nada :P

ķiršus ar spraužam adatu izloba un tad jau var gan saldēt, gan vārīt... es zaftei vēl sablenderēju...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28946

05/08/2015 21:39
Man ir viens rozīņu neēdājs, tad nu mellenes, arī krūmmelenes lieku biezpiena plātsmaizē, rozīņu vietā.
0 0
05/08/2015 21:53
salikšu saldētavā... nu jau tirgū bija 3, 90 kg...
0 0

Tēmas: 91
Ziņas: 28946

05/08/2015 22:12
Ja man būtu jāpērk ogas tirgū, tad nez vai zaptes vārītu. Saldētavā gan ko ieliktu.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

06/08/2015 00:19
Ķiršiem populārākā atkaulotāja skaitās matadata; tagad gan pārdod dažādus gadžetus un uzpariktes atkaulošanai; es vienu nopirku., bet secināju, ka ne ar ko neiet tik ātri kā man ar roku- izmantoju parasto dakšiņu- divus malējos zarus.

Pankūkām gatavo maisījumu arī nespēju iztēloties-- ne pirkt, ne cept. Tāpat kā jau gatavo pulverveidīgo kartupeļu biezputru un līdzīgas briesmas. Neņemiet ļaunā, ja kādam tas viss liekas ēdams.
0 0
06/08/2015 01:52
"vīriešu zapte", ko taisu jau gadiem- paprika, sīpoli, burkāni ( viss pa 1 kg), tomāti 3 kg - burkānus rīvē, pārējo sasmalcina, samaisa ar sāli, cukuru un pipariem, atstāj uz 24 h, tad uzvāra, pievieno mazliet etiķi un mazliet eļļas... pasutina pusstundu un burkās iekšā... der kā salāti un ideāls pamats slinkajai soļankai ziemā :))
0 0
06/08/2015 01:54
pankūka ...
lūdzu vēlreiz latviski un lieliem burtiem - kas ir slinka soļanka, un kas ir čakla soļanka? Ņepoņal?
0 0
06/08/2015 02:06
slinkā ir tad, kad izvāra gaļu un kartupeļus, pieliek ceptu desu, burciņas saturu un kādu olīvu ar citronšķēli piemet beigās...
a neslinkā... pameklē ka pats, kā vāra klasisku soļanku...
0 0
06/08/2015 02:08
ne mārrutka nesapratu ... ne no viena skaidrojuma ... bet man tas piedodams ...
vobščem - tas nebija ne latviski, ne lēnām, ne arī lieliem burtiem
0 0
06/08/2015 02:12
neslinkā pa soļiem:
- G O O G L E
- RAKSTI - S O Ļ A N K A ...
pietiekoši lēni ?
0 0
06/08/2015 02:16
...
tāks ... a mož iekopēt te, ko uz šiem meklējumiem interneC izdod?

Lēni. Pietiekoši. Pieļauju pat, ka pārāk pietiekoši ...
0 0
1...678 9101112...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas