Es ķiršu atkaulošanai izmantoju seno metodi ar matadatu. Reiz viena pati atkauloju spaini ar ķiršiem, un tā bija pēdējā reize kad to darīju. Tagad tikai kompotā ar visiem kauliņiem, šakatā meitas tik fiksi izlieto, ka nav jēga ar atkaulošanu nodarboties.
Ja runājam par marinēšanu, es tikai esenci izmantoju+katrā gurķu burkā lieku vēl čilli pipara pāksts gabaliņu. Šogad izmēģināšanai būs dažas burkas ar kajenas piparu. Un to marinādi (tikai bez asā pipara) izmantoju arī paprikas, tomātu, kabaču, patisonu un mikšļa: ziedkāposti, burkāni un sīpoliņi marinēšanai. Etiķi vien tomātiem želejā izmantoju. Nu un protams dārzeņu lečo, kabaču čatnija, kabaču lečo pagatavošanai. Un tikai pašas atjaukto etiķi, kura gatavošanai ņemu talkā esenci.
0
0