Ielogoties
Reklāma

burciņas / 180

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30671 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...789 10111213...26

Tēmas: 9
Ziņas: 3585

06/08/2015 02:39
nepareizi, nebeed...  slinkā vienmēr ir " slinka" .. ko gatavo pārsvarā... ta īstā prasa vismaz 3 h
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

06/08/2015 07:41
costa- ea tādā veidā marinēju arī kabačus. Tie dod grandiozas ražas, beigās neviens vairs negrib ēst, bet tad salieku burciņās ar gurķu marinādi, un pa ziemu aiziet. Man patīk krefīgāki- lieku etiķa esenci kādu ēdamkaroti uz litra burku (tā esence gan maigāka- meita no Vācijas atveda- ir 30 %), un ir pa pirmo.
0 0
06/08/2015 08:15
slinkā solanka varētu būt kad pieliek tikai desu un tās burkas saturu..
ja jāvara gaļa tas jau ir ilgi
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 7790

06/08/2015 08:51
slinko soļanku gan varētu burkā iestutēt, bet kabači... ellē ratā neviens tos neēd...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

06/08/2015 10:15
Kabačus neēd tad (un tāpēc), ja (ka) negaršīgi sagatavoti.
0 0
06/08/2015 11:20
vakar atsaldēju saldētavu... šodien jābrauc uz tirgu
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17107

06/08/2015 11:48
Pilnīgi piekrītu Beatrixyz. Vienu gadu man sanāca tik riebīgi, ka pat pašai negāja pie sirds. Kolēģe savukārt nes mazus, kraukšķīgus utt., ka siekalas jau tek no domām vien.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

06/08/2015 11:53
Ar katru gadu burkojos arvien mazāk.

Zaptes rīta putrām ( ogas nepērku, kādas mammuča dārzā pieejaas, tādas savāru), daļu sablenderēju ar cukuru un ielieku saldētavā.

Gurķus burkoju, bet ne daudz- tā, lai ziemā ir vinegretam un kartupeļu salātiem, tāpat vien ēdas maz. Tad labāk sarīvēju svaigus burkānus.

Gurķiem gan man fiksā recepte- bez karsēšanām- nomazgā, aplej ar verdošu ūdeni un bļodai virsū vāks+ segas. Pēc pāris stundām liek burkās+ zaļumi pēc patikas ( līdztekus tradicionālajiem- dilles, upenes, ozols kraukšķīgumam, ķirši, man patīk pielikt baziliku, citās- samteņu ziedus- dod interesantu garšu + ķiploks+ mārrutka sakne), + 3cukurs+2 sāls+ 2 esence uz 3litreni ( karotēs), virasū verdošs ūdens un zem biezumbiezas segu kaudzes, lai vēl nākamajā dienā silti. ( glabāju siltā dzīvoklī sekcijā, nekas nebojājas).
 
Gurķu gabaliņsalāti ( tjipa Latgeles) lielākoties paliek neapēsti ( es gan notecinu šķidrumu un pieberu pie kartupeļu salātiem).

Savārītie kabačsalāti- man ne pārāk. It kā saburkoju, bet ēdas tikai tad, ja nekā cita nav pa rokai ( tur variāciju daudz). 

Kompoti- praktiski nē.

Sēnes- nu to gan nekad nav par daudz. Marinēju, taisu salātus ( lečo) ar tomātu mērci, sīpoliem, burkāniem. Labi bija, ja pielika rīvētu kabaci- bija sulīgāki un sanāca vairāk.  . 

Pākšu pupiņas burkoju ar tomātu mērci- tās gan labas.

nekarsēju ne salātus, ne marinētās sēnes- verdošus sapildu burkās un zem segām.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

06/08/2015 11:59
Jā, atcerējos, ka man garšo iemarinēti ķiploku kāti. Tik šogad nesanāca, nedabūju tos lakstus.
0 0
06/08/2015 12:04
A man garšo viss, ko citi ir sarūpējuši.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

06/08/2015 12:04
Ui, nē. Tie gan man nē.
No ziedkātiem sataisīju ķiploku pastu- sablenderēju ar olīveļļu un sāli. 

Zaļumus ziemai mazāk saldēju, vairāk sablenderēju ar sāli ( tieši sablenderēju, nevis sagriežu). Un tad pie zupām sāls vietā.
Baigi labs bija zaļumu maisījums ar selerijām, pētersīļiem, sīpoliem, burkāniem, tomātiem. Laikam arī bija kāds bazilika laksts un puravs.
Zupām cits aromāts, cita krāsa.  

Baziliku sataisu pesto variantā un sasaldēju saldetā ledus traucinos, kubiciņus pēc tam var sabērt maisiņā vai salikt kastītēs. 
Šogad mēģināšu vienkāršo pesto- bez riekstiem, ķiplokiem un siera- baziliks, olīveļļa, sāls, cukurs, citrona sulu. Pagaršoju svaigu- ļoti labs.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

06/08/2015 12:06
Skaidrs Justforfun nelaist klāt manam ankamberim, savādāk visu iztīrīs pa tīro.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

06/08/2015 12:21
Gurķi tom ātu mērcē arī ir labi. Gan tāpat, gan gurķu zupai.
Eļļu gan liku mazāk, nekā norādīts receptē ( visiem vārītajiem salātiem lieku pēc iespējas mazāk)
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

06/08/2015 12:26
Es atkal kompotiem vienmēr lieku minimālo cukura daudzumu no dotā varianta.
0 0
06/08/2015 12:27
malači meitenes, tik ražojiet... ziemā varēs staigāt ciemos...  
0 0
06/08/2015 12:30
:) un vīrieši aizkadrā rij siekalas un nevar izvēlēties, kurai "pieslieties", aukstajā gadalaikā, visas ( gandrīz visas)čaklas mātesmeitas
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

06/08/2015 12:30
Agit, te jau Pirms Tevis degustētāji pieteicās, tā ka konkurence solās būt visai sīva garšotāju starpā.
0 0
06/08/2015 12:33
jāsāk draudzēties...
0 0
06/08/2015 12:35
Kās siekalas? Večiem gaļu vajag!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18557

06/08/2015 12:36
Agit, ar burkotājām vai degustatoriem?
Gvenda, ja vīriets nav ne tik daudz kā sagādājis burkās liekamo (tām, kuras pilsētas meitenes bez savas fazendas laukos), tad var kauč pakārties savā siekalā, bet pie degustācijas netiks.
0 0
1...789 10111213...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas