Ielogoties
Reklāma

burciņas / 140

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30670 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...567 891011...26
03/08/2015 20:01
eprieli ar baigais persiks
0 0

Tēmas: 2
Ziņas: 9331

04/08/2015 00:59
zustrenes ir upenes
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

04/08/2015 07:32
Par tām valodniecības tēmām- ak vai... Pati esmu valodniekus beigusi, bet par vietvārdiem nav īstas skaidrības. Skaidri zinu vien to, ka ērkšķogas ir krizdoles!
0 0

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

04/08/2015 13:21
nebūdams valodnieks, nekad neesmu dzirdējis upenes saucam par stiķenēm (sk.iepr.lpp.), stiķenes ir ērkšķogas (arī krizdoles, arī ziemeļu vīnogas)
bēdīks, jo nevaru pilnvērtīgi piedalīties sarunā - nezinu ne oriģinālas, ne tradicionālas receptes.
Visā šajā procesā gatavas piedalīties divos etapos: lasīšanā un apēšanā.
Visgaršīgākās liekas paša lasītās, varu palielīties: nedaudz, bet šovasar ievākta arī visgrūtākā oga - lācene.
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 3585

04/08/2015 17:04
.. jau sen neko nevāru un nekonservēju...
 taču manis klātajā galdā vienmēr bijuši topā marinēti puķkāposti... marināde kā gurķiem.. tikai jābūt ļoti uzmanīgam, lai puķkāposti nepaliktu zilipeleki no marinādes stipruma... kad iemarinējusies- krāsa ir maigi rozā.. 
 vēl konservēju papriku- sagriezu šķēlēs dažadu krāsu, iepresēju burkās un marināde kā gurķiem tikai + eļļa..
0 0

Tēmas: 1
Ziņas: 17107

04/08/2015 17:14
Cik jābūt stiprai marinādei, lai būtu riktīgi (puķkāposti)?
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 3585

04/08/2015 17:17
uz litru ūdens 3 ēdamkarotes sāls+1 ēdamkarote cukura+ burkā 2 ēdamkarotes etiķa. pipari, krustnagliņas, ķiploki, dilles.. bez upeņu lapam- tās bojā krāsu..
0 0

Tēmas: 9
Ziņas: 3585

04/08/2015 17:18
protams - japastarizē, bet es to daru nedaudz savādāk neka tradicionālās receptēs...
0 0
05/08/2015 07:29
Noleemu, ka dazjas  burcinjas viirieshu zaptes uz ziemu nebuus pa skādi: Kabachi, burkaani, tomaati kjiploki, etikjis, eljlja, saals, cukurs. Varbuut jums kaada laba stipro zapshu receptiite?
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

05/08/2015 08:16
Labdien, čaklajām saimniecēm! Droši vien man neizdosies jūs pārsteigt ar oriģinālām receptēm, bet iesaku pamēģināt pagatavot lāceņu - zemeņu kompotu. Lācenes liek burkas apakšā ( sakratot) apmēram 1/3. Pa virsu blīvi sakārto zemenes, kuras vel ir dārzā sastopamas vai veikalā nopērkama. Visam pa virsu sīrupu.
0 0
05/08/2015 08:26
... a kur lai lācenes dabon... ?   Lāči dusmosies!
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

05/08/2015 08:29
Varu padalīties ar metodi, kā ātri atdalīt kauliņus no ķirša ( ja nav svarīga ķirša forma) .  Noderēs ķiršu atkaulošanai pirms ievārījuma, uzlējuma vai vīna gatavošanas. 
    Ņemam  plastmasas pudeli ar korķi, korķī izurbjam vai izurbinām ar nazi caurumu, kas nedaudz lielāks par ķirša kauliņu.  Apsēžamies pie TV, noliekam priekšā uz grīdas tīru trauku gatavajai produkcijai  , ieliekam iekša pudeli ar uzmeistaroto caurumu. Un aiziet. Ņemam ķirsi un spiežam pret pudeles korķi ar caurumu. Kauliņš iespiežas pudelē, bet mīkstums paliek ārpuse.  Kad pudele ar kauliņiem pilna, izlejam no tās sakrājušos sulu un nomainām pret tukšu.  Kauliņus var izskalot, izkaltēt un izmantot floristikā vai sabērt kastītē kāju pēdu masāžai. 
 Lai izdodas!
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

05/08/2015 08:34
Afan, tas taču tik elementāri.  Ejot uz purvu lācenēs paķer līdzi burciņu medus un plāksterus. Medu atstāj purva malā, bet pats dodies lauzt lācenes.  Lāčiem ļoti garšo medus!
0 0
05/08/2015 08:35
Laba doma - žetons Danielamrebusam!
0 0
05/08/2015 08:36
Nākambrīvdienās mēģināšu izmantot doto padomu!!!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8546

05/08/2015 08:38
Šādi atkaulojot ķiršus, vajag uzmest lietus mētelīti:) Daudz diskusiju jau par šo metodi netā. Bet interesanti, jā.
0 0
05/08/2015 08:47
Interesanti, jā..., tas tak tik vienkārši,
bet pats iedomājies nebiju. Kaukur mazliet škrobe,
es tak duraks, ja  tik elementāru neizdomaju.
0 0
05/08/2015 08:50
tapat kjepa, es par tiem kaulinjiem..vislabākā metode ir nopirkt jau sasaldētus kirsus..bez kauliniem..sevikji kad ir atialde
0 0

Tēmas: 24
Ziņas: 2043

05/08/2015 09:01
Tāpat ķēpa, vel jāvāra, jāmeklē cukurs bez taukiem, jāmazgā burkas, vāki. Labāk nopirkt Pūres ķiršu ievārījumu! 
0 0
05/08/2015 09:02
tiesi tā  un ir labs..
0 0
1...567 891011...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas