Ielogoties
Reklāma

Bērnības garša... / 80

18/08/2014 21:30 | Diskusija lasīta 14375 reizes
Kāda ir Tava bērnības garša... ???

Varbūt bija kāds mīļākais ēdiens vai produkts, kas garšo vēl šobaltdien... ?
Atbildes (186)
1234 5678...10
19/08/2014 13:01
es ar tas klimpas atceros..
0 0
19/08/2014 13:17
Hm, kādas klimpas... tās jau ir dažādas...
0 0
19/08/2014 13:22
tas kartupeļu pienā zinu, ka bralis nevareja ciest..bet man garšoja un vēl bija tā, ka tai dienā tika gan ceptas kartupeļu pankūkas gan varītas klimpas pie vienas rivēšanas..
tad atceros sasālito rudens sēņu muciņu, ņēma sēnes izmercēja lai nav tik sāļas un tad tapa visss kas gards..
gan sēņu kotletites, gan mērces no caur gaļa masinu izmaltam senem..
vai ... te jau var traks palikt
un tad kad sēnes vārija, podiņi vēl tikko no katla, noskaloti un pamērcē sāli un mute iekšā..aaaaaaaaaaa..
0 0
19/08/2014 13:48
anks... ņamma, šito es arī visu atceros... :)
0 0
19/08/2014 13:50
... un vēl... to gan nemaz negribu atcerēties... vecāmamma, tiešām, deva zivju eļļu(kas toreiz bija reti pretīga un rāva uz augšu). Es to karotīti eļļas paņēmu mutē un skrēju ārā pagalmā, aiz mājas stūra izšpļāvu... vēēēēēē... :(
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18589

19/08/2014 13:55
Mani ar zivju eļļu par laimi nemocīja, bet man bija jādzer kalcijs. Vēl tagad atceros to pudeli ar bezkrāsaino šķidrumu un pretīgo garšu. Bet mani uzpasēja, bija jānorij, lai ome redz. Toties tad deva virsū uzēst marcipāna zemeni, tētis bija tādas no Maskavas atvedis. Un to dēļ arī riju nost to šķidro kalciju, jeb kaļķi kā teica ome.
0 0
19/08/2014 15:04
Patika saaukstēties tā, lai Ōmīte ārstētu ar lauku krējumu, kas izkarsēts uz pannas: tur izveidojās 2 frakcijas, -- eļļa, kas ārstēšanai un ne tik patīkama un baltie kunkuliņi, kas īpaši garšīgi. Kad Ōme pamanīja, ka ēdu sniegu un pēc pratināšanas atkoda, ka cenšos tā tikt pie pannkrējuma, tad krējumu pannoja biežāk.
0 0
19/08/2014 15:05
..miltu buberts nav ēsts...
0 0
19/08/2014 15:07
saldā rozīņu baltmaize nekad līdz mājām netika, apēdās pa ceļam)))
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

19/08/2014 15:08
Nu- siltie vārītie podiņi ar sāli vēl tagad katru rudeni dabūjami. ar tādu pat garšu. 
Un tāpat sālītās sēnītes ar visiem no tām izrietošajiem labumiem manos laukos tiek sālīti vēl tagad.
0 0
19/08/2014 15:10
Kāds tad ir buberts..?
0 0

Tēmas: 49
Ziņas: 5301

19/08/2014 15:14
Ir divu veidu buberti... atkarīgs kuru saimniece vāra... miltu buberts un mannā buberts...
Man labāk garšo miltu...
0 0
19/08/2014 15:20
... ir arī miltu, bet man mannā bubertu taisīja...
0 0
19/08/2014 15:20
Vasara, bet uz plītskantes ceptie, ar sviestu un sāli pildītie?
0 0
19/08/2014 15:21
nu, re..ixxsis ar zina... miltu neesmu ēdusi, tāpēc nemāku salīdzināt...
0 0
19/08/2014 15:23
kauns atzīties, bet kad Rīgā mācījos, belaši garšoja... lai gan apzinājos, ka tāds dranķa ēdiens vien ir, bet garšoja)))
0 0
19/08/2014 15:24
..un Pīrādziņi uz stūra kafejnīcā... kā tad tās ielas sauca???...
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

19/08/2014 15:25
Marīn- tie bija labi, bet vārītie tomēr foršāki. Tie, uz plītsmalas ceptie, parasti bija tādi... sausāki...

Bet sēņu karbonādes- ajjj...  
Nu, labi... par sēnēm es varētu un varētu...

Atnākot uz Rīgu mācīties, uz Elizabetes ielas bija virtuļi- apaļi, gredzenveida, ar pūdercukuru pāri ( ja paveicās) un klātu kondensētā bundžiņkafija.
0 0

Tēmas: 49
Ziņas: 5301

19/08/2014 15:25
Elizabet, brauc ciemos, es vēl pagājušo nedēļu sevi lutināju ar miltu bubertu.
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

19/08/2014 15:26
Pirmās picas Zelta rudenī- ar tomātu mērci, vistu, sīpoliem un sieru- viena no ģeomafijai tuvākajām ēstuvēm.
0 0
1234 5678...10
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas