"Harčo" manā gaumē
- 500-700gr svaigas cūkas vai teļa ribiņas, - rīsi (apmēram pusglāze), - paprika, - burkāni, - tomātu pasta, - čilli pipars, - lauru lapa, - pipari, - sāls, - nedaudz kausētais sviests(tagad moderni saka GI sviests)
Gaļu noputo un vāra apmēram 1, 5 - 2 stundas. Vārīšanās beigās pievieno lauru lapu, piparus un sāli. Tikmēr sarīvē burkānu uz rupjā...
Skābeņu zupa
- 2~3 litri ūdens - 3~4 ēd. kar. grūbas - 1 burkāns - 5~7 kartupeļi - 1 sīpols - 1 buljona kubiņš - skābenes (1 burciņa vai 400gr. svaigas) - zaļumi, sāls - 5~6 olas
Katlā ūdenī liek nomazgātas grūbas un sagrieztu burkānu, uzvāra, vāra aptuveni 10 minūtes. (Pie reizes atsevišķi liek vārīties olas, novāra ...
30 minūtes
Pelmeņu zupa
- 10 pelmeņi - 1 l ūdens - 2 kartupeļi - 2 burkāni - 1 neliels sīpols - sāls, pipari, zaļumi - vegeta
Liek ūdenī vārīties sagrieztus kubiņos kartupeļus, smalki sagrieztu sīpolu un vienu burkānu riņķīšos. Kad ūdens ir uzvārījies pieliek nedaud...
30 minūtes
Sliņķu zupa.
- 1 l ūdens - 2 mednieku cīsiņi - 2 nelieli kartupeļi - 1/4 gl smalko makaronu - 1 neliels burkāns - 1 neliels sīpols - 1 cieti novārīta ola - eļļa apcepšanai - sāls - malti melnie pipari - lauru lapa - zaļumi
Uzliek vārīties makaronus. Pannā apcep sagrieztos cīsiņus, noņem un liek katliņā. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņiem, pusi burkāna sagrie...
30 minūtes
Ķirbju mannā zupa
- 1 gl ūdens - 150 g kirbja - naža gals sāls - 1 ēd.k. cukura - 1 gl piena - 1 ēd.k. sviesta - 1/2 tases manna putraimu
Verdošā ūdenī ieliek sāli un kirbjus. Vāra gatavus, bet ne izjukušus, pielej karstu pienu, uzvāra. Ieliek sviestu un tievā strūkliņā ber man...
30 minūtes
A la soļanka manas ģimenes gaumē..
- 300 gr. žāvētas desas - 0,5l burciņa marinētu gurķu - 3-4 burkāni - 5-6 vidēji katupeļi - 250 gr. tomātu mērces ( jebkuras) - 2-3 vidēji sīpoli - dažas olīves - citrons dekorēšanai.
Sagriež gabaliņos desu un sīpolus, pievieno smalkos melnos piparus, sāli, citas garšvielas pēc gaumes, cep eļlā vai taukos viegli brūnus. Pi...
30 minūtes
Vienkāršā ķirbju zupa
- ķirbis - apm.1.5kg - sīpols - vidējs - saldais krējums - 200ml - sāls, pipari - pēc garšas - ķirbju eļļa - 1tējkarote - olīveļļa - 1ēdamkarote - viegls dārzeņu buljons
Ķirbja mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Katliņā, sakarsētā olīveļļā nedaudz apcep sīki sasmalcinātu sīpolu, pieber ķirbjus, pārlej ar dā...
20 minūtes