Aukstā zupa no svaigiem zirnīšiem un gurķiem
- svaigi zirnīši (iztīrīti no pākstīm) kāda sauja - viens liels garais gurķis - pētersīļi (buntīte) - piparmētru lapas (drusku) - viena citrona sula - 3 ķiploka daiviņas - 2 ēdamkarotes Taco Tex Mex garšviela - 1 ēdamkarote cukurs - puspaka vai 3/4 pakas kefīrs
Zirņus, gurķus, pētersīļus, piparmētras, kiplokus sasmalcina un sablenderē ar citrona sulu un kefīru. Tā kā garšo pēc zāles, tad pieliek Tec...
30 minūtes
Kefīra aukstā zupa
- vārīti kartupeļi - nelieli 2.gab. - svaigi lauku gurķi 3.gab. - cieti novārītas olas 3.gab. - doktordesa 200-300gr - kefirs 0.5 % - krietna sauja lociņi vai citi zaļumi - sinepes - sāls (Izejvielu proporcijas nav stingri noteiktas.)
Kartupeļus, gurķus, olas, desu un zaļumus sīki sagriež. Sajauc ar kefīru (ja kafīrs treknāks, tad nedaudz atšķaidu ar ūdeni), pievieno sāli ...
20 minūtes
Interesantā aukstā zupa
- 1 zaļā melone - 2 svaigi gurķi - mazs gabaliņš ingvera saknes - 1 l kefīra - 1 apelsīns - svaiga piparmētra un baziliks - sāls, pipari (baltie)
Meloni pārgriez, izņem sēklas, nolobi un iemet blenderī, tāpat gurķus nolobi, sagriez gabalos un ieliec pie melones, pievieno piparmētru zar...
Vasara ir klāt!
- 500 g. konservētas bietes (burka) bez ķimenēm - 0, 7 kg. svaigu gurķu - 0, 5 kg redīsu - 70 gr. zaļie loki un tikpat dilles - 2 L kefīra - 700 gr. vārīta atdzesēta ūdens - 3 gab. vārītas olas - 3 x krietnas karotes krējuma - 2 deserta karotes Krievu sinepju un viena tāda pati karote Franču sinepju - škipsna sāls /pēc garšas/
Nomazgājam un nomizojam gurķus, redīsus, smalki sagriežam. Liekam palielākā katlā. Sasmalcinam noskalotus un nosusinātus zaļumus un beram ka...
45 minūtes
Gurķu- tomātu aukstā zupa
- gurķi - tomāti - ķiploks - kefīrs - citrona sula - seleriju un bazilika zaļumi - sāls - Chipoletto mērce - linsēklas
Sablenderē daļu no gurķiem, tomātus, ķiploka daiviņu, kefīru, daļu no zaļumiem. Pievieno sāli, citrona sulu, Chipoletto mērci. Gatavā ie...
10 minūtes
Vienkāršā biešu aukstā zupa
- marinētas bietes 0.5l burciņa - krējums - lociņi 150-200gr - zaļi lauku gurķi 5 gab - olas 5gab - laba vārītā desa vai kūpināta krūtiņa - 300g. dilles
Burciņas saturu ieliek traukā, pārlej ar verdošu ūdeni, kad atdziest pievieno sasmalinātus pārējos ingridientus, olas, saprotams, novāra....
20 minūtes