Izejvielas un to daudzums:
- 1 zaļā melone
- 2 svaigi gurķi
- mazs gabaliņš ingvera saknes
- 1 l kefīra
- 1 apelsīns
- svaiga piparmētra un baziliks
- sāls, pipari (baltie)
Pagatavošanas process:
Meloni pārgriez, izņem sēklas, nolobi un iemet blenderī, tāpat gurķus nolobi, sagriez gabalos un ieliec pie melones, pievieno piparmētru zariņu un visu kopā sablendē. Izspied sulu no apelsīna, pirms tam uz atsevišķa šķīvīša norīvējot mizu, un pievieno to sablendētajai masai, tad pievieno tai arī kefīru, ingvera sakni notīri un sarīvē uz ļoti smalkas rīves un pievieno zupai. Visu labi samaisi un ieliec ledusskapī uz ~ 1h. Pēc tam pievieno zupai sāli un piparus pēc garšas, lej šķīvjos un pasniedz ar bazilika lapiņām un šķipsnu rīvētās apelsīna miziņas ( var pielikt arī kaltētas apelsīna miziņas vai cukurotas).