Biezpiena plācenīši ar burkāniem
- 3 vārīti burkāni - 400 gr sausa biezpiena - 2-4 olas - 1-1/2 glāzes miltu - 1-2 ēd. karotes cukura - 1 tējk. vaniļas cukura - šķipsniņa sāls Ja vēlās panēt, tad vēl nedaudz milti panēšanai
Vārītos burkānus uz sakņu rīves smalki sarīvējam. Biezpienam pievienojam cukuru, sāli, vanilīna cukuru, rīvētos burkānus, labi samaisam, pie...
30 minūtes
Dolmas latviešu gaumē
Uz vienu porciju - 150 g maltas tītargaļas - garšvielas - 20-30 dārzā audzētu lakšu lapas
Malto gaļu sajauc ar garšvielām. Ņem ēdamkaroti gaļas liek lakšu lapas kātiņa galā un saritina rullītī. Rullīšus kārto cieši vienu pie otra ...
20 minūtes
Čebureki
- 250 gr milti - ola - 150 ml kefīrs - sāls - šķipsniņa cepampulveris - garšvielas kādas vien patīk, dilles, citi zaļumi utt. Pildījumam: - maltā gaļa 400-500 gr - normāla lieluma sīpols ~70-80 gr - garšvielas visādas - pipariņi, ķiplociņi Otrs variants: - 1 ola - 1/2 glāzes alus - 1/2 tējk. sāls - 1 ēd k. eļļa - milti pēc vajadzības
No mīklai dotajiem produktiem pagatavo pastingru mīklu, atstāj uz pusstundiņu. Tad mīklu sadala gabalos, katru izveltnē ovālā plācenītī. Vid...
Kabaču un paprikas uzkodas
- 2 maziņi kabači - 1 paprika - citronu sula - 1 ēd. k. - ķiploks - 3 daiviņas - sinepes - 1 tējkarote (ja asās) - baziliks, sāls, pipari, olīveļļa
Kabačus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā. Notīra, sagriež papriku un arī nedaudz apcep olīveļļā. Smal...
60 minūtes