Izejvielas un to daudzums:
- 2 maziņi kabači
- 1 paprika
- citronu sula - 1 ēd. k.
- ķiploks - 3 daiviņas
- sinepes - 1 tējkarote (ja asās)
- baziliks, sāls, pipari, olīveļļa
Pagatavošanas process:
Kabačus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās un apcep olīveļļā.
Notīra, sagriež papriku un arī nedaudz apcep olīveļļā.
Smalkās, smalkās šķēlītēs sagriež ķiploku.
Katliņā kārtām liek apceptos kabačus un papriku, katrai kārtai uzberot ķiplokus, smalki sagrieztu baziliku, sāli un piparus.
Pannā, kur cepās kabači un paprika, pievienot citrona sulu, sinepes, ūdeni un nedaudz sāls. Kad mērce ir uzvārījusies, to ieliet katliņā ar kabačiem un papriku. Katlam uzlikt vāku un uz lēnas uguns ēdienu sautēt apmēram 15 minūtes.
Pagatavošanas laiks minūtēs: 60
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Sastāvdaļu daudzums 1 - 1,5 cilvēkam.