Gurķi tomātu pastas marinādē
Gurķi - 1800 gr Sīpoli - 250 gr Ķiploki - 50 gr Tomātu pasta - 500 gr Cukurs - 6 ēd.k. Sāls - 4 ēd.k. Ūdens - 1, 8 l Melni pipara graudiņi - ~30 gab. Laurkapas - ~8 gab. Etiķis 9% - 100 ml
Gurķus nomazgā un sagriež gabaliņos vai ripās, ja ir mazi gurķi. Sīpolus nomizo un arī sagriež pusaplīšos. Ķiplokus notīra un sagriež ...
30 minūtes
Tomāti ar sīpoliem
- 3 kg tomāti, - 0.5 kg sīpoli, - 1 glāze cukurs, - 9 tējkarotes sāls, - 2 ēdamkarotes etiķa esence
Tomātus aplej ar vārošu ūdeni, noblanšē, liek katlā, saspaida un vāra 30 minūtes. pievieno sagrieztus sīpolus, vāra 10 minūtes. Pievieno sāl...
50 minūtes
Mammas marinētie gurķi
- 4 trīslitru burkas - gurķi - tik cik salien tajās burkās, apmēram 6 kg - ķiploks, apmēram 2 daiviņas uz burku - dillles - upeņu lapas - kiršu lapas - aveņu lapas - mārutka sakne un ari lapa - 1-2 lapiņas bazilika (uz vienu burku) - 12-16 mazi tomāti, pa 3-4 uz katru burku - kādi 10 melnie pipari un 1 lauru lapa katrā burkā Marināde: - litrs ūdens - 2 ēdamkarotes sāls - 1 ēdamkarote cukura - 1 ēdamkarote etiķa esences Vienai burkai vajag apmēram 1,5 l marinādes.
Gurķus nomazgā un dažas stundas pamērcē aukstā udenī, nogiež galiņus un pamīšus ar lapām kārto burkās, aplej ar karstu marinādi, burkas liek...
Marinēti puķkāposti ar burkāniem
- puķkāposti - burkāni - garšvielas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence
Puķkāpostus sadala daiviņās, burkānus sagriež ripās, kārto izkarsētās burkās, ieber garšvielas. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, ...
Marinēti gurķi ar tomātiem.
- gurķi - tomāti - dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence
Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj ka...
Marinētas bietes
- galda bietes Marinādei: - 2 litri ūdens - 250 gr. cukurs - 2 ēd.k. sāls - 8 melnie pipari - 2 lauru lapas - 10 ēd.k. 9% etiķa
Vārītas bietes sarīvē vai sagriež kubiciņos, pilda burkās, pārlej ar karstu marinādi, aizvāko, ietin segā un atstāj kamēr atdziest.
Pupiņas marinādē
- sviesta pupiņas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9%
Pupiņas vāra udenī, nedrīkst pārvārīt, nosūc ar sietu un ļauj notecēt. Pilda burkās, pārlej ar marinādi un liek karsēt. 800 gr. burciņas kar...
Asortī
- gurķi - tomāti - plūmes - kabači - ķiploki - sausais maisījums marinēšanai (ja dārzā nav lapu un diļļu) Marinādei: - 1l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. etiķa esence
Burkā kārto gurķus, tomātus, plūmes, kabačus, ķiplokus. Pārlej ar marinādi un liek karsēties, es karsēju ievietojot cepeškrāsnī 200 grād...
Agneses gurķi (ar citronskābi)
- gurķi - garšvielas (dilles, mārutku saknes, ķiploki, pipari, utt., vai sausais maisījums marinēšanai) Marinādei: - 1,5 litrs ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. citronskābe
1. aplej ar karstu ūdeni burkā saliktos gurķus, tad nolej 2. aplej jau ar garšvielām un nolej 3. aplej ar karsto marinādi un aizvāko...