Autors:neparastaa Visas receptes, ko publicējaneparastaa Recepte publicēta: 03/08/2010 16:48 Recepte lasīta 12938 reizes Recepte saglabāta favorītos 0 reizes Komentāri:7
Izejvielas un to daudzums:
- 4 trīslitru burkas - gurķi - tik cik salien tajās burkās, apmēram 6 kg - ķiploks, apmēram 2 daiviņas uz burku - dillles - upeņu lapas - kiršu lapas - aveņu lapas - mārutka sakne un ari lapa - 1-2 lapiņas bazilika (uz vienu burku) - 12-16 mazi tomāti, pa 3-4 uz katru burku - kādi 10 melnie pipari un 1 lauru lapa katrā burkā
Marināde: - litrs ūdens - 2 ēdamkarotes sāls - 1 ēdamkarote cukura - 1 ēdamkarote etiķa esences Vienai burkai vajag apmēram 1,5 l marinādes.
Pagatavošanas process:
Gurķus nomazgā un dažas stundas pamērcē aukstā udenī, nogiež galiņus un pamīšus ar lapām kārto burkās, aplej ar karstu marinādi, burkas liek katlā ar ūdeni un pasterizē apmēram 30-40 min. Aizvalcē, burkas apgāž otrādi un tur kamēr atdziest.
Papildus informācija par šo ēdienu vai tā vēsture:
Šādi sagatavoti gurķi stāv arī istabā un siltā pagrabā. Kopš mums 2x apzaga pagrabu turam istabā :D Kad burku atveram ieliekam ledusskapī, var ēst kaut mēnesi. Un ari tadi lielāki gurķi ir kraušķigi
3 cilvēkiem patīk šī recepte
Komentāri (7)
zannadarka
| 02/08/2022 13:42
interesanti
ingr
| 07/08/2018 02:46
Avenu lapas gan man pirmaa dzirdeesana.Liksu es arii.Viinogu lapas es citreiz pielieku.Esence 1 edamk.uz 3l-normaali.Es ari lieku tikpat.Cukuru-3 edamk. ar kaudzi, saali-2 edamk.mazu mazu kaudziti.Pasterizaacijas laiks par traku-40 min?????Tikko maina kraasu kaut viens gurkis burkaa -taa viss-pietiek.
naarinja21
| 17/04/2015 03:28
2 deserta karotes saals, 1 deserta karote cukurs.1 deserta karote esence... ideaali gurkjishi... ne burkas shauj ne paraak stipri...
incha2222
| 19/02/2015 07:29
Cukurs par maz, vai nu 2 ĒD.K.sāli un 2 cukura, jeb 2 sāli un 3 cukura, Man labāk patik ar 3 cukura, esenci lieku 2tējkarotes uz 3 l, var ari 1 likt, gaumes lieta
serenaade
| 12/03/2013 15:42
es parasti lieku deserta karoti etiķa un pieleju tā, lai nelīst pāri malām.