Auzu pārslu cepumi diētiskie
- auzu pārslas - 200 g - gatavi banāni - 3 gab - sēklas - rieksti vai kaltēti augļi pēc patikas
Nomizojam banānu, sagriežam šķēlēs, ar blenderi samaļam putrā. Pievienojam auzu pārslas, sēklas riekstus un kaltētos augļus. Visu samaisa, ļ...
45 minūtes
Saldummājiņa
- biezpiens - saldais krējums - cukurs - vanilīncukurs - krāsainā marmelāde - šokolāde - kokosa skaidiņas - selgas cepumi
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vanilīncukuru. Iemaisa biezpienu saputotajā krējumā. Sagriež marmelādi un iemaisa ar biezpienmasā. Ņem divu...
45 minūtes
Mājas rafaello
- 200 g sviesta - 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru - 200 g kokosa skaidiņu - 80 g mandeļriekstu (1 iepakojums)
Ūdens peldē izkausējam sviestu, pievienojam iebiezināto pienu, kārtīgi izmaisām. (Var ievietot mikroviļņu krāsnī uz 30 sek). Pievienojam 200...
45 minūtes
Kartupelīši
- 200 g sviesta - 200 g piena - 1 glāze cukura - ½ glāzes ūdens ar konjaka vai ruma piedevu pēc garšas - 3 ēdamkarotes kakao - vaniļas sausiņi pēc vajadzības Apvīļāšanai: - kokosa skaidiņas - pūdercukurs - kakao
Pienu ar cukuru uzvāra, pievieno sviestu un kakao. Sausiņus samaļ, samaisa ar ūdeni ar rumu vai konjaku, izmaisa, tad pievieno uzvārīto pien...
30 minūtes
Riekstiņi.
- 100 g cukura - 200 g sviesta - 300 g miltu - 20 g vanilīncukura - 400 g vārīta iebiezinātā piena
Istabas temp. sviestu samīca ar miltiem, cukuru, vanilīnu. Patur 30 min ledusskapī un cep riekstiņus zeltainus. Pilda ar vārīto iebiezināto ...
90 minūtes
Siera cepumi
- 500 gr. margarīna - 500 gr. sarivēta siera (Holandes, var ņemt ar Chedera) - 600 gr milti (miltu daudzums jāskatās, lai masa būtu cieta) - sāls pēc garšas
Margarīnu ar miltiem sakapā, tad pievieno sieru un visu samīca. Masai jābūt, tādai kā smilšu mīklai. Mīklu ievieto uz pusstundu ledusskapī. ...
90 minūtes
Auzu pārslu cepumi ar burkāniem.
- 250 gr. auzu pārslas, - 250 gr. milti - 1 tējk. cepamais pulveris, - 1 tējk. rīvēts ingvers (var arī sauso) - 1 gl. rīvēti burkāni, - dažādas sēklas, rieksti, žēvēti augļi (brīva improvizācija), - 1 gl medus, - 0, 5 gl eļļas.
Mazliet ķēpīga padarīšana, bet rezultāta pēc ir vērts paķēpāties. Sajauc vispirms kopā visas sausās daļas un tad pievieno eļļu kopā ar medu ...
Saldā desa.
- 3 ēd.k. piena - 3 ēd.k. kakao pulvera - 2 ēd.k. cukura - 1 paciņa Selgas cepumu - 100 g marmalādes - 5 g sviesta vai margarīna
Sajauc pienu, kakao pulveri un cukuru, vāra uz lēnas uguns līdz biezai masai. Salauzt cepumus un ievietot masā. Pievienot sagrieztu matmalād...
30 minūtes
Auzu pārslu cepumi
- 150 g milti (lieku 1/2 kviešu, 1/2 rudzu) - 50 g brūnais cukurs - 75 g medus - 100 g kausēta sviesta - 100 g auzu pārslas - 100 g kokosriekstu skaidiņas - 1 tējk. cepamā pulveris - pāris ēdamkarotes krējums - 1 tējk. kanēlis - 1 tējk. malts kardamons - vaniļas cukurs
Sajauc visas sausās sastāvdaļas, tad pielej kausēto sviestu un medu, visu ar rokām samīca. Veido valrieksta lieluma bumbiņas, viegli piespie...