Šodien vispār baigi jāskatās uz šķirnēm, - pēc manas pieredzes labākās ir muskatķirbis (zaļa miza, oranža iekša), tad franču pudeļķirbis (tā arī izskatās - kā pudelīte, nav pārāk liels, nav jādomā, kur liks pārējo, kad iegriež), un cepšanai ir super tieši oranžais cepamķirbis. Daudzi lielie ķirbji vispār nav ēdami.
var taisīt visādus salātus, zupas, konservus utt. lai gan piekrītu tiem, kas ķirbi burkās liek ļoti ātrai izlietošanai. Tas var stāvēt mierīgi uz skapja visu ziemu un gaidīt savu kārtu.
Vasara- pupiņas arī var salikt burkās! Virsū kā gurķu marinādi, tikai jāpasterizē ilgāk. Tās man arī nupat sāk nākt tonnām, bet ir tik garšīgas, ka- lai ir!