Ielogoties
Reklāma

burciņas / 360

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30681 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...161718 19202122...26

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 11:11
vesto- copy-paste:
------------------------------ ------
Dzērvenes labi uzglabājas svaigā veidā. Dzērvenes rūpīgi pārlasa, atbrīvo no piemaisījumiem un, galvenais, arī no vecām, bojātām ogām. Tīras ogas saber izkarsētās stikla burkās (2.3.5 litru), pārlej ar aukstu, tīru ūdeni un noslēdz ar plastmasas vāciņiem. Sagatavotās burkas novieto 0-5oC temperatūrā. Samērā labi saglabājas arī augstākā temperatūrā - 10 līdz 15oC. Šādas ogas ir svaigas, nebojājas, un tās var uzglabāt līdz jaunai sezonai un vēl ilgāk.

Uzglabāšanas laikā, ja ūdens palicis duļķains un virsū radušies pelējumi, ūdeni nolej, pelējumus uzmanīgi noņem un dzērvenes atkal pārlej ar tīru, aukstu ūdeni. Šāda ūdens apmaiņa ziemā vajadzīga apmēram 1-3 reizes. Šis uzglabāšanas paņēmiens ir viens no labākajiem.
0 0
14/08/2015 11:18
Nu jā.Nepamanīju/neizlasīju vārdu"nav".
Redzi kā ir, kad ieciklējas uz saldētiem variantiem.
Atvainojos :)
0 0

Tēmas: 7
Ziņas: 42628

14/08/2015 12:07
Lielogu dzeervenes jeb dizhbruuklenes labi glabaajas sausaa veidaa veesaa vietaa. Saber burkaas, vaaku virsuu un, manaa gadiijumaa, lecskapii iekshaa.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 12:56
Kā ar parastām meža dzērvenēm un brūklenēm?
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14540

14/08/2015 13:24
vispār jau gaisā virmoja tēze, ka pašam nekā nav(dārziņš, burkas, iemaņas, pacietības, laika, konservētājas), ir stulbi kaut ko pirkt tirgū un taisīt... zināmā mērā taisnība, taču pastāv arī cita iespēja tikt pie visādām šitādām lietām izņemot veikala plauktus... uzprišināt daudzākām(dažādām) konservētājām prātu ar saldiem stāstiem(slavas dziesmām)... un rezultātā par godīgu un taisnīgu atlīdzību iegūt kādas burciņas savā īpašumā...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24061

14/08/2015 13:27
Makaronu karinātājs..
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14540

14/08/2015 13:30
jākarina viss, ko tik var izkarināt
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24061

14/08/2015 13:31
... ka saulē neizžūst tas karināmais. 
0 0
14/08/2015 13:35
Vienā diskusijā viens rausta, otrā - cits karina... o tempora, o mores
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14540

14/08/2015 13:37
izkaltēt saulē - arī konservācija!
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3136

14/08/2015 13:43
... hmmm..ko konservējat un kaltējat????
0 0

Tēmas: 34
Ziņas: 1644

14/08/2015 13:46
tāds vecums-te daudziem-kas cits atliek, ja ne raustīt un karināt?
0 0

Tēmas: 11
Ziņas: 412

14/08/2015 13:47
Tā kā daudziem etiķa esence vairs nav pieejama, sameklēju i-netā info par proporciju pārrēķināšanu.

9% etiķi vajag 8 reizes vairāk, nekā 70% esenci.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3136

14/08/2015 13:48
... mēģināju ... bet tomēr garša sanāk savādāka...
0 0

Tēmas: 34
Ziņas: 1644

14/08/2015 13:51
daudziem etiķa esence vairs nav pieejama(c)

no LT pa pastu nevar pasūtīt?
0 0

Tēmas: 4
Ziņas: 19220

14/08/2015 13:59
Raustīšana un karināšana ir aktuāla dažādos vecumos...
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3136

14/08/2015 14:02
... tirgū esenci var atrast... visur, kur tirgo Baltkrievijas, krievijas preces...
0 0

Tēmas: 34
Ziņas: 1644

14/08/2015 14:03
ir raustītāji un karinātāji paaudzēs.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24061

14/08/2015 14:04
Nez, kas ir labāki, karinātāji jeb raustītāji? 
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 3136

14/08/2015 14:07
... pašlaik pakoju burciņās vienu7s feinus gurķīšus... mmmm... ziemā gardums, ... un ne kādi karinātāji vai raustītāji mani no tā mērķa nenovedīs...
0 0
1...161718 19202122...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas