Ielogoties
Reklāma

burciņas / 340

31/07/2015 06:49 | Diskusija lasīta 30680 reizes
Šogad padevusies grandioza ogu raža gan dārzā, gan mežā. Daudz brīvā laika pavadu pie katliem un burciņām, - ar prieku, azartu un radošu iedvesmu. Zinu, ka neesmu vienīgā. Šajā sakarībā: meitenes un zēni- kādas oriģinālas receptes esat atklājuši, kāda pieredze, - varbūt arī ne tā labākā?
p.s. Lūgums sarunā piedalīties TIKAI tos, kuriem šī nodarbe liekas tīkama, kurus tā interesē. Pārējiem lūgums ar savām pārdomām nepiedalīties.
Atbildes (517)
1...151617 18192021...26
13/08/2015 17:01
... un kurš to prezervatīvu turēs???? 
0 0
13/08/2015 17:02
tak nepiesarņojiet diskusiju ejam uz ziņdeli
0 0

Tēmas: 50
Ziņas: 14540

13/08/2015 17:04
ļia - ņecarskoje eto djelo
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

13/08/2015 17:23
Lia- nav te nekādas piesārņošanas ne no Tavas, ne Svilpja puses- gan mīļi, gan forši!
Bet Anksa savu žulti lai dodas izgāzt uz misenēm- blakus tām nelaimīgajām konservu burkām.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18563

13/08/2015 20:51
I kurpegamentu lai dabon? (Labi vēl, ka ar papirusu neieteica vākot)
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 05:45
hihi- vecu māju bēniņos!   Tur, kur daudzas citas nenovērtējamas lietas!
0 0
14/08/2015 07:53
Tiem, kuriem iztrūkst veci bēniņi, tīri labi var noderēt "cepampapīrs parastais".
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18563

14/08/2015 08:42
Vai arī rasējumiem domātais pauspapīrs.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 09:20
cepampapīrs, manuprāt, ir gandrīz tas pats, kas pergaments
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24061

14/08/2015 09:25
Maksimāli viss jāuzņem svaigā veidā. Burciņas pēc tam. Patreiz topā svaigi spiesta ābolu (cukuriņa) sula...
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 09:39
Gluži manas domas! burciņās jau liek tikai to, ko svaigā veidā patērēt nav iespējams! Tātad- ja dārzā pārāk daudz saaudzis.. Un domājot par ziemu.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18563

14/08/2015 09:44
Es atradu papīru, kurā mana vecmāmiņa tina sviestmaizes, kad deva līdzi vectētiņam uz darbu. Palicis smuks rullītis. Nezinu cik tas papīrs sens, bet tāds pabiezs, patīkams uz tausti, puscaurspīdīgi balts, un virsū ik pa noteiktai pauzei uzdrukāts: SVIESTS. Burti sarkani. Bija doma izmantot tām krējuma burciņām kā vāciņus, bet palika žēl. Notērēšu, un vairs tādu vietā nedabūšu. Lai paliek sevišķiem gadījumiem labāk, un kāds kriksītis piemiņai no saviem senčiem.

Lare, lai tās burciņas būtu pēc tam, viņas jāsagatavo tagad.
0 0
14/08/2015 09:45
lare | 14.08.2015. - 09:25:48

Maksimāli viss jāuzņem svaigā veidā.
===========
Redz nu man ar jautājums.
Svētdien braukšu lasīt krizdoļus un citas ogas.
Bet es viņas nevaru turēt saldētavā?
Burciņas es saprotu.Bet vai tā nevar?
Dzērvenes es mierīgi lieku saldētavā un pēcāk lietoju.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 24061

14/08/2015 09:47
Vesto, gan krizdoļus, gan citas ogas var turēt saldētavā.
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18563

14/08/2015 09:48
Ja kādam to krizdoļu daudz, varu palīdzēt noēst.
0 0
14/08/2015 09:49
Paldies
Vienkārši es sēnes dilles un daudz ko citu turu saldētavā.
Uz ogām jau tas pats.
-----------
friina!
Man nav daudz, bet tāpat tās burkas pa ziemu neapēdas.
3 gadi off vēl nav noēstas.
Tad jācep regulāri pankūkas, vai kūkas .
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 18563

14/08/2015 09:59
Vesto, arī es burkas neēdu, tikai saturu iztukšoju.
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 10:44
Dzērvenes, arī brūklenes nav jāliek saldētavā (sajūta, ka daudziem tās saldētavas ir bezizmēra!   ) Minētās ogas ieber burkā un virsū- skaidru ūdeni. Viss!
Nesen lasīju, ka arī krizdoles tā var uzglabāt, bet pati provējusi neesmu.
0 0
14/08/2015 10:52
Nu pag!
A varbūt tomēr sīrupu?
Jo cik es fizikā mācījos-ūdens izplešās.
Rezultātā burka pipec!
Jābūt cukurūdenim kā minimums.
---------
Tu domāji ka ogas pašas izdala cukuru?
0 0

Tēmas: 25
Ziņas: 817

14/08/2015 11:05
paga paga- tā burka ar ūdeni un ogām NAV jāliek saldētavā!! Minētās ogas burkā uzglabājas tāpat!
0 0
1...151617 18192021...26
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas