Ielogoties
Reklāma

Super, ka ir sadalja - Tautas receptes! / 240

14/09/2008 13:01 | Diskusija lasīta 46424 reizes
Tieshaam iepriecina shis jauninaajums..
Nezinu, kaa jums, bet shii ir aizraushanaas numur viens. Un ceru, ka tautieshi buus aktiivi recepshu pievienotaaji :)
Atbildes (731)
1...101112 13141516...37
06/05/2009 16:54
Visā visumā pamēģināju receptēs ielikt :), bet tur pirmkārt nezinu kāpēc ieleca pie salātu nodaļas    , un vēl moderātors nav apstiprinājis    , tad nu iekopēju Jums ar :
Lazaņjas recepte:
Sarkanajai mērcei: apmēram 0.5 kg maltas liellopu gaļas, 1 liels sīpols, 1 ķiploku daiviņa, malti melnie pipari/sāls pēc garšas, Baziliks (var būt kaltētais- bet obligāti- tas piedod to īpašo garšu), apmēram 2-3 bundžas tomātu savā sulā, mazliet sarkanais vīns
Baltai mērcei: piens apmēram 0.5 - 1 l , apmēram 4 ēd. Karotes milti, sviests, sāls/pipari pēc garšas, sarīvēts muskatrieksts, pipari, lauru lapa, ķiploks, parmas siers sarīvēts
Tātad:
Katliņā ielej pienu, ieliek lauru lapu, piparus veselus un ķiploku daiviņu - uz lēnas uguns sildi (lai garšas savelkas)-izmaisa ik pa laikam, lai nepiedeg;
tikmēr
Apcepam sagrieztus sīpolus, sasmalcinātu ķiploku, līdz paliek mīksti. Pieliek gaļu, ar dakšiņu arī sasmalcina, lai nav lieli gabali. Pieber baziliku (var neskopoties) es arī oregano mazliet pieberu un pētersīļus.Kad gaļa smuki apcepusies (t.i. nav vairs sarkana ) tad pielej tomātus. Pielej mazliet vīnu, sāli, piparus, tējkaroti cukura un kādu stundiņu uz lēnas uguns sutina.
Pa to laiku sagatavo balto mērci: Katliņā izkausē sviestu ( starp citu var arī bez, vismaz liesāk sanāk ), ieber miltus un izmaisa izkarsējot, tad lēnām sāk liet klāt pienu (kas visu laiku lēni karsējies un vilcies ar garšu), visu laiku maisot ar slotiņu, lai nesaiet kunkuļos, mērcei būtu jāpaliek biezākai ar laiku, tad pieliek sāli, maltos piparus, ierīvē mazliet muskatriekstu. Galvenais, ali šī mērce nesanāk bieza, jo tad lazaņja nav tik ņamīgi sulīga- patiesībā es ņēmu visu litru piena.
Nu tā- tad ņem to trauku - apakšējo kārtā liekam sarkano mērci, ņemam lazaņjas plāksnītes, liekam vienā kārtā, lai nosedz, tad ņem balto mērci- lai nosedz plāksnītes, atkal liek plāksnītes un atkal sarkano mērci- tā atkārto, līdz trauks gandrīz pilns. Ideālā variantā - baltā mērce kā pēdēja (pa virsu vairs neliek plāksnītes) un tai virsū uzber sarīvēto sieru ( cik nu sirds kāro). Cepeškrāsnī uz 200 grādiem apmēram 30 minūtes
0 0
06/05/2009 16:55
Uhhhh, kā pacentos    
0 0
06/05/2009 17:02
pilnigas mulkibas pankukas tiesi izjuuk ja pielej udeni   
tikai pienu bet veikala protams 2%   

lazanju gan netaisiisu tur ir viss tas ko needu   
0 0

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

06/05/2009 17:15
   lūgums cenzoriem šo diskulapu dzēst un turpmāk kategoriski aizliegt publiski runāt par ēšanu, receptēm, utt., utml.
Tā ir necieņa pret izsalkušajiem tautiešiem!
Aizlieguma pārkāpējus nosēdināt pie monitora uz 3 diennaktīm, apgādājot vien ar ūdeni un podiņu.
   
0 0
06/05/2009 17:15
Nu man liekas, gan pildītas pankūkas, gan lazaņja tādi kārtīgi retie ēdieni, kad iedvesma, laiks un iemesls ir            . Brīnumaini, ka itaļi lazaņju var katru dienu ēst...
0 0
06/05/2009 17:19
nu ja, kodmanja..tapēc viņiem patīk tādas formīgas meičas   
0 0
06/05/2009 17:20
man vecāmāte pati taisīja pildītās pankūkas gan ar gaļu, gan sēnēm, gan biezpienu... zinu, ka mīklai neizmantoja ne pienu, ne kefīru, bet jauca ūdenī un lika klāt sviestu, pirms cepšanas 30 minūtes-1h turot ledusskapī.. tad tās nejuka ārā ne uz pannas, ne pēc tam-pildot..
un, protams, cepa tādā lielā, un plānā pannā, kādas vairs nekur nevar nopirkt... bija arī čuguna panna, bet tā laikam bija par lēnu tam procesam- vismaz tā es to atceros...    
0 0
06/05/2009 17:23
Nu Panter - starp citu tieši Itālijā neredzēju nevienu tādu diži formīgu meiču. Ar svaru viņiem problēmu nav, tāpēc ar brīnos...
0 0
06/05/2009 17:24
katrs stāsta savu versiju..man tur draudzene dzīvo..viņas vīrs stāstīja, ka italiesi esot kā traki uz formīgiem dupšiem..   
0 0

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

06/05/2009 17:26
   ja, neraugoties uz protestu, turpināsiet tādā pat garā - no prasības izsvītrošu podiņu...
0 0
06/05/2009 17:27
Pastāsti, kas Tev skaitās formīgs dupsis               ? 90-60-90 ar starp citu skaitās īpašnieces ar formīgiem dupšiem   ...
Visā visumā tikko biju un teikšu kā ir - cilvēkiem tur smukas un pareizas formas...    
0 0
06/05/2009 17:28
Piektdieni - ej un PAĒD    !               
0 0
06/05/2009 17:29
piektdieni..priecājies, ka vēl bildes neliekam klāt pie receptēm..   
0 0
06/05/2009 17:30
   kodmanja..mana skatījumā 90 dupsim- tas ir dēlis         
nu tādas pamatīgas meičas-ap 100 un vairāk   
0 0
06/05/2009 17:34
Panter - nu nezin, pēc viena Itāļu vīrieša jau nevar spriest, tur tiešām jauki ir skatīties uz slaidiem vīriešiem un sievietēm, un ap 100 un vairāk ļoooti reti ir cilvēciņi    ... Vispār smuka zeme, cilvēki...
0 0
06/05/2009 17:36
... itāļi laikam ir mazāki augumā -tapēc liekas, ka apaļīgāki...
100cm uz dibena jau vēl nav nekāds ’pamatīgums"... un kurš tad arī te uz kauliem krīt?          

bet tas, ka trekni tie ēdieni viņiem tur- tas gan.. es to lazanju pat trešdaļu porcijas nevarēju iekšā iemocīt..
0 0
06/05/2009 17:36
lai tik tie itāļu vīrieši dzīvo- ar tievām, apaļām-    un tik turpina locīt iekšā lazanju   
0 0
06/05/2009 17:48
Patiesībā jau tai lazaņjā var ielikt liesu sieru, iztikt bez sviesta, un izņemot pašu lazaņju (skatīt kā makaronu masa) nekas dramatisks nav...     Pana Cotta ar saldo krējumu un pankūkas var būt pat lielāks "udars po taljiji"         
0 0
06/05/2009 17:49
neparastā - tikai ūdeni pankūkām!!! piens nedod nekādu labu rezultātu! tas,kurš veikala tetrapakās! un lauku piens man par treknu!!!!
vislabakie penkoki! - ola 1gab. drusku soda, sāls... cukurs... nu... tējkarote... drusku vajag, bet minimāli!!!!
sakuļ,tā ,lai putiņa uzsitas... ūdens!!!!... milti,lai mīkla sanak pabieza,lai kunkuļus var izklapēt... un tad lej pa bišķītim ūdeni klāt ,un kuļ,juļ... tikai ne ar putotāju!!! ar labu karoti, vai koka, vai metāla, lai gaiss tiek klāt! ja gribas,pieliek karoti liesa krējuma...
es taisu tādu mīklu,lai sanāk mazie penkoki...
ja plānie,pa pannu,lai pildītas sanāk, tad nekādu krējumu!!!!!
0 0

Tēmas: 43
Ziņas: 9074

06/05/2009 17:53
    ja nebeigsiet, izsvītrošu no prasības arī ūdeni!
0 0
1...101112 13141516...37
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas