Olita112 - ja briest ap padsmit ciemiņiem... nopirkt gatavas pirmkārt dārgi, otkārt nav tas foršais feelings, ka ir bijis, kas īpašs
00
07/05/2009 18:27
oli, gatavas nav tik smeķīgas kā pašu brūvētās.
00
07/05/2009 18:32
... zinu, jau zinu-jums taisniiba... tik, man taas pankuukas vairs nav tik aktuaalas... taapec, pa reto panaskjeejos ar kaadu gatavu pirktu... bet, pankoku cepsjana tas ir sava veida rituaals... un, kurta veel kartupelju pankoki... ooooooooo...
00
07/05/2009 18:35
man periodiski tas tiešam ir kā rituāls pa svētdienas rītiem
atcerējos vēl vienu foršo lietu.. tikai no saldumu frontes
Fiksā strūdele!
ņem gatavu lavašu+ uz tā uzrīvē sviestu+ pasutinātus rabarberus vai ābolus ( var arī brīvi improvizēt par tēmu) to visu smuki uzsmērē vai izklāj uz lavaša un tad satin+ virsu arī ar sviestu nosmērē un cep cepeškrāsnī lai tāds zeltaini brūns. ;)
00
07/05/2009 18:36
es pa ziemu uzēdos baigi ar tām kartupeļu pankūkām ... tagad raudu uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus + olas 2+ ēdamparote mannas- cep ņam, ņam lasi sariež + sarkanos sīpolus pasmalki un liek blakus pankūkām un kr’jumu ar blakus un ēd , ēd , ēd
00
07/05/2009 18:38
mocca... man siekala ... no Taviem rabarberiem ... man mīļākā kūka bija rabarberu , vai ābolu , tā kārtainā mīklā ... iz bērnības atceros , tagad neesu nekur redzējusi nopirkt, šitais varētu līdzīgi garšot laikam ja ?????????
00
07/05/2009 18:40
Jā garšo līdzīgi. Mums Smiltenē gan vēl varēja pagājušo gad nopirkt rabarbermaizīti kārtaino.
00
07/05/2009 18:50
... ui, te atcer’ejos... liek tortes formaa rabarberus + garsjvielas... un paarlej ar biskviita miklu, ko var pagatavot pat no paaris olaam... leeti un labi... cep... kad gatava, tad apgriezj otraadi... taada aatra maajas kuuka sanaak... kad bij daarzs , tad ar katru dienu taisiiju... i, erkskjogas der, i aaboli... i, viss cits, kas pie kruuma izaudzis...
00
07/05/2009 18:54
ķirši un plūmes arī vasarā super noder ;)
00
07/05/2009 18:55
Meitenes kārdinātājas. Man nāksies iet dārzā un kādu raberbara galiņu nošķīt...
00
07/05/2009 18:57
Ja ēd olas... tad dara tā tādu normālu tomātu vajag kuram nogriež mici un izgrebj to+ tanī iesit olu sakaisa ar zaļimiem un drusciņ sāli= cepeškrāsnī iekšā cep tā cik kurš vēlas to olu gatavu. ;)
00
07/05/2009 18:58
man cepeskrasns nojuugusies un nevarot tur neko salabot jauna plits..bet garantija vairs nav protams jaun u pirkt to4 negribas ..pozitivi ir tas ka tad nav jacep nedietiskas plaatsmaizes un piraagi bet gribas gribas rabarbermazi savu ceptu lai visa maaja smarzo.. tomeer ja labi padoma kaadas 2 x gada es to rabarbermaizi cepu.. iztiksu
00
07/05/2009 19:02
Es draudzētos ar to kuram ir mājā saglabājušās receptes no krievu laika pannām kur varēja visādus cepumus cept / zinu bija kautkādas sēnītes, čiekuri , vāveres utt man pannas dažas ir, bet nav receptes /
mocca, nojautāšu mammai, vai nav aizķērusies! ja 100 gadus nedodu zināt , atgādini!
00
07/05/2009 19:33
harald, pēc simt gadiem mierīgi recepti ieroc zemē
00
07/05/2009 19:39
mocc-tajās formiņās???? ko kopā lipināja?
00
07/05/2009 19:43
sasha, bija arī tādas kur vidus tukš un jālipina kopā un tādas, kas nebija jālipina... atceros tā panna kur bija tādi čiekuriņi bija baigi labie cepumi... bet receptes ta nav panna tik noder kā ierocis tagad
00
07/05/2009 19:48
ah tiē tā saucamie ’vēja cepumi"??? tādi viegli, bet ļoti eļļaini??
00
07/05/2009 19:51
Vispā nezinu vai vēja... man leikas ka citi... bija tādi kruakšķīgi kā fafeles kad cepa... līdzīgi... un eļļaini man liekas ka nē... Bet varbūt man atmiņa no bērnības nedaudz klibo :)
00
07/05/2009 19:54
mocca..kur tās rabarbermaizītes var smiltenē nopirkt ???????