Citāda lašmaize
- lasis - baltmaize - biezpiens - bp jogurts vai krējums - dilles - sezama sēkliņas
Biezpienu sajauc ar bp jogurtu vai krējumu un dillēm (es blenderēju), bagātīgi smērē uz maizes, pa virsu liek laša gabaliņus un pārkaisa ar ...
10 minūtes
Sēņu smēriņa maizīte
- sviests - šampinjoni - sīpoli - sāls - pipari - rupjmaizes / graudu maizes šķēle
Sviestā apcep sīpolus zeltainus, pievieno sagrieztus šampinjonus, sāli, piparus un sautē, kamēr šķidrums iztvaikojis. Gatavus sablenderē. 20 minūtes
Brokastu maizīte ar diedzētām Ķīnas pupiņām
- rupjmaize vai graudu maize - biezpiens - bezpiedevu jogurts - sāls - diedzētas Ķīnas pupiņas
Sajauc biezpienu ar bezpiedevu jogurtu. Ja vēlas, var pievienot sāli. Grauzdētai maizes šķēlei uzsmērē biezpienu, bagātīgi pārkaisa ar diedz...
7 minūtes
Ātrā ābolmaizīte
- 1 tostermaizes kukulis - 150gr. krējums - 1 ēd.kar. cukurs - 3~5 āboli - kanēlis
Cepampannā saliek tostermaizes šķēles, tās nedaudz apsmērē ar krējumu. Sagriež ābolus šķēlītes, un liek pa virsu tostermaizēm. Sajau...
15 minūtes
Rupjmaizes uzkodas
- 1 rudzu maizes klaipiņš - 100 g sviesta - 200 g biezpiena - 200 g pesto mērces - sāls
Maizei nogriež garoziņu visapkārt, sagriež to 4 daļās šķērsām gareniski. Biezpienu izberž caur sietiņu un ļoti labi samaisa ar siltu sviestu...
30 minūtes
Saldās maizes
- saziedējusi baltmaize - ola - 2 ēd.k. cukura - 1/4 tēj.k. kanēļa - 1/2 gl piena - eļļa cepšanai
Olu sakuļ ar kanēli un cukuru, pievieno pienu un kārtīgi izmaisa. Saziedējušo baltmaizi iemērc no abām pusēm piena-olas maisījumā un cep brū...
15 minūtes
Svētdienas maizītes
- baltmaizes kukulis (var būt paciets) - kūpināts šķinķītis - sīpols (pēc izvēles) - paprika sarkana - siers - 1-2 olas
Baltmaizi sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Šķēlēm izdrupina mīkstumu tā, lai garoza paliek vesela, un pie garozas kāds puscentimetrs maizes palie...
20 minūtes
Brokastu sviestmaize
- 1 ola - 1 tējk.eļļa - 1 tējk. sviests vai kausētais siers - 2 šķēles maize( kāda labāk garšo) - tomāts
Uzcep olu (var lietot eļļu, var nelietot), klasiski, no abām pusēm, apsmērē maizi ar sviestu, liek virsū silto cepto oliņu un uzgriež to...