Cūkgaļas galerts
- 2 cūkas kājas ar stilbiņiem - 2-3 ķiploku daiviņas (vai sīpols) - burkāns - pētersīļu saknes - sāls - pipari - lauru lapa
Notīrītas cūku kājas, noskalo ar verdošu ūdeni, pārcērt uz pusēm. Nomazgā, visu gaļu ieliek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai visi...
90 minūtes
Vistas filejas plāceņi
- 2 vistas filejas - 2 olas - 2 ēd. k. majonēzes - 150g "Krievijas"siera - 2 ēd. k. kviešu miltu - Garšvielas vistai, sāls, pipari - Eļļa
Filejas nomazgā, nosusina, sagriež mazos gabaliņos, sarīvē sieru uz dārzeņu rīves, pievieno majonēzi, olas, miltus un garšvielas, visu samai...
Ātrā pastēte
- 1/2 kg vistu akniņas - garšvielas (es lietoju grieķu maisījumu) - laba olīveļļa - šļuka brendijs - kausētais siers Dzintars - angļu vai dižonas sinepes
Akniņas samaisa ar garšvielām un olīveļļu un nedaudz atstāj ievilkties (apm 1h). Pēc tam uz pannas apcep, bet ne ilgi, lai nepaliek sausas. ...
Raibā vistas rulete
- 2 vistas filejas - 3-4 atkauloti vistas šķinķīši bez ādas - 200 gr saldētu zirnīšu un burkānu - krāsaina paprika pēc vēlmes un garšas - sāls - pipari - piedevas vistas gaļas ēdieniem - ķiploki
Gabaliņos sagrieztu vistas fileju un šķiņķīšus sajauc ar garšvielu maisījumu, saspiestu ķiploku (es izmantoju jau gatavus konservētus, rīvēt...