Meksikāņu načos no tītara maltās gaļas
- 250 g tītara maltā gaļa ( var izmantot arī jebkuru citu malto gaļu) - 2 paprikas - 2 lieli tomāti - 1 sīpols - 1 bundžiņa kukurūzas - 1 bundžiņa pupiņu - 100 grami rīvēts Holandes siers - 1 paciņa kukuruzas čipsu - 1/2 burciņas Spilvas tomātu mērce - 5 ēdamkarotes garšvielas Taco Tex-Mex - Pāris salātu lapas pasniegšanai
Sīki dagrieztus sīpolus apcep uz pannas, tad liek klāt malto gaļu, garšvielas un sutina, pakāpeniski liek klāt sagrieztu papriku un tomātus,...
40 minūtes
Tandoori vista indiešu gaumē
- 8 vistu šķiņķīši (lai gan parasti izmanto vistu stilbiņus) - Tandoori Masala - garšvielu maisījums no Indijas preču veikala - tomātu mērce - bez piedevu jogurts - 1 citrona sula - sasmalcināti ķiploki
Bļodā sajauc bez piedevu jogurtu ar rīvētiem ķiplokiem un Tandoori garšvielu, citrona sulu un tomātu mērci. Tandoori maisījums veikalā ir no...
30 minūtes
Pavasara slepenie salāti.
Izejvielas nevienam nedrīkst atklāt un rādīt - jāēd ar aizvērtām acīm.
Agri pavasarī paņem 2 spaiņus, cimdus un iet ravēt puķudobi. Saknes met vienā spainī, zaļos asnus otrā (nātre, pienene, gārse, pelašķu lapiņ...
Suši
- žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši - 2 gl. rīsu - 3, 5 gl. Ūdens - soja - 150 gr. svaigs lasis - svaigs gurķis( es ņēmu garo) - filadelfijas siers, vai mūsu pašu dzintara (sieru var likt un var nelikt- gaumes lieta) - ~ 5-6 ēd.k. Rīsu etiķis - Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta (esmu likusi arī mūsu paštaisītos mārutkus) - ingvers marinēts, man labāk patīk rozā
Novāra rīsus kā rakstīts uz paciņas, gatavus apslaka ar rīsu etiķi. Kamēr vārās rīsi un dziest, sagriežu garenās strēmelītēs lasi un gur...
Mazie ātrie tītenīši
- kāpostiņš - maltā gaļa - rīsi - saldais pipars - zaļumi-dilles, pētersīļi...
Uzvāra rīsus, samaisa ar garšvielām, zaļumiem, pipariem. Tad samaisa kopā ar malto gaļu. Pa to laiku uzliek vārīties katlā ūdeni, pieber sāl...
40 minūtes
Zirgu gaļas ’’tušonka’’
- 340 grami konservu.
Uzliek uz pannas un uzsilda līdz vajadzīgajai temperatūrai. Piedevas un garšvielas katram pēc savas gaumes....
Gaspačo.
- 4 lieli sarkani tomāti - 1 zaļā paprika - 1 sarkanā paprika - 1 dzeltenā paprika - 3 vidēji gurķi - 1 vidēji liels sarkans sīpols - 1 tējk. sīki sakapāta čilī pipara - 2 ķiploka daiviņas - 3-4 lociņu - 1-2 seleriju zariņu - 2-3 olas - 2 ēd.k. olīveļļas - jūras sāls - svaigi malti melnie pipari
Tomātus aplaucē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu, mīkstumu rupji sagriež un liek blenderī. Tomātiem pievieno ķiplokus, čilī piparus, olīveļ...
60 minūtes
Zirņu - griķu kotletītes
- 1 glāze šķelto dzelteno zirņu - 1 glāze griķu - 1 liels sīpols - 2 ēdamkarotes milti - sāls pēc vajadzības - Gī sviests (var izmantot augu eļļu) - sezama sēkliņas
Uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī šķeltos zirņus, lai sabriest. Tad liek tos vārīties. Kamēr vārās zirņi, aplej griķus ar verdošu ūdeni (...
Tomāti ar Mozarellas sieru un pesto
- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls
Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas. Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un ...
Kanāriešu avokado mērce
- 2 lieli avokado - 1 sarkanais sīpols - 1 asais sarkanais pipars - citrona sula (viens citrons) - 250 g olīveļļa - 1 olas dzeltenums
No avokado izņem mīkstumu. Smalki sagriež sīpolu un piparu. Kopā sajauc avokado, sīpolu, piparu, citrona sulu, olas dzeltenumu. Ja nepiecieš...
20 minūtes
Ar garnelēm pildīti avokado rozā mērcē
- avokado - garneles - citronu sula - nedaudz pētersīļu - ketčups, majonēze, sinepes, brendijs - mērcei.
Gatavu avokado gareniski pārgriež uz pusēm, izņem kaulu un ar karotīti izņem mīkstumu. Izņemtajai masai pievieno nedaudz citronu sulas, lai ...
30 minūtes
Šķīvja siers... vēl var paspēt:)
- 2kg biezpiens - 400gr sviests - 8 olas - ķimenes - sāls
Biezpienu krietni samīca ar sviestu , olām, ķimenēm, sāli - un saliek cieti saspiestu uz šķīvja, nogludina, pārklāj ar augu lapām, lai sakrū...
Lazaņja
Sarkanajai mērcei: - apmēram 0.5 kg maltas liellopu gaļas, - 1 liels sīpols, - 1 ķiploku daiviņa, - malti melnie pipari/sāls pēc garšas, - baziliks (var būt kaltētais- bet obligāti- tas piedod to īpašo garšu), - apmēram 2-3 bundžas tomātu savā sulā, - mazliet sarkanais vīns. Baltai mērcei: - piens apmēram 0.5 l , - apmēram 4 ēd. karotes milti, - sviests, - sāls/pipari pēc garšas, - sarīvēts muskatrieksts, - lauru lapa, - ķiploks, - parmas siers sarīvēts.
Tātad: Katliņā ielej pienu, ieliek lauru lapu, piparus veselus un ķiploku daiviņu - uz lēnas uguns sildi (lai garšas savelkas)-izmaisa i...
90 minūtes
Grieķu salāti
- fetas siers - svaigi tomāti - gurķi - olīvas - olīvu eļļa - sīpols (citi liek vēl arī vārītas olas)
Tomātus sagriež daiviņās (palieli gabali); gurķus sagriež kubiciņos arī palielos gabalos; sīpolu šķēlēs; olīvas pieber veselas; vārītās olas...