Autors:vasara Visas receptes, ko publicējavasara Recepte publicēta: 11/08/2010 08:13 Recepte lasīta 5658 reizes Recepte saglabāta favorītos 28 reizes Komentāri:2
Izejvielas un to daudzums:
- 2 palieli tomāti - 1 Mozarellas siera bumba
Pesto mērcei: - 1 liels saišķis ar baziliku - 3 ķiploka daiviņas - 1 ēd.k. ciedru rieksti (var izmantot valriekstus) - 3-4 ēd.k. extra virgine olīveļļas - 3-4 ēd.k rīvēta Parmas siera (var izmantot kādu citu cieto sieru) - sāls
Pagatavošanas process:
Tomātus un sieru sagriež šķēlēs. Sieru liek virs tomātiem. Uzliek virsū pesto piciņas.
Pesto pagatavošana: Bazilika lapiņas un pārējās satāvdaļas liek virtuves kombainā vai blenderī un sasamalcina. Masai jābūt graudainai.
Pesto mērcei ir daudz un dažādu recepšu, kas atkarīgas no reģiona, kurās pesto ražo. Tā kā man tuvākajos veikalos nav ciedru/pīniju riekstu, izmantoju valriekstu, jo esmu lasījusi receptes, kurās tiek izmantoti valrieksti.
Gatavo mērci kādu laiku var uzglabāt ledusskapī. Ziemai var sasaldēt.
mmm mans miļākais zakuskiņš... es bieži mocarellu kautkā vienu nostumju :) šo te bez pesto mērces var sakārtot cepampannā un iešaut cepeškrāsnī pārkaisot tikai zaļumus, bet pieļauju, ka pesto arī der šim nolūkam.
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas