Ķemaļi mērce.
- 4 kg alačas - 2 ēd.k. sāls - 1.5 gl cukura - 2 gab asā paprika - 20 g koriandra (malta) - 500 g ketčups vai tomātu mērce - 300 g ķiploku
Ogas noskalo un ber katlā, uzliek vāku un uzvāra. Atdzesē līdz 60 grādiem, tad izkāš caur caurduri. Iegūtajam biezenim pievieno sāli, cukuru...
60 minūtes
Kanāriešu avokado mērce
- 2 lieli avokado - 1 sarkanais sīpols - 1 asais sarkanais pipars - citrona sula (viens citrons) - 250 g olīveļļa - 1 olas dzeltenums
No avokado izņem mīkstumu. Smalki sagriež sīpolu un piparu. Kopā sajauc avokado, sīpolu, piparu, citrona sulu, olas dzeltenumu. Ja nepiecieš...
20 minūtes
Tomātu mērce (4 porcijas)
- 1 sīpols - 2 ķiploka daiviņas - Sauja bazilika lapas - 500 gr gatavu tomātu (ziemā – kaltētus tomātus) - 30 ml olīveļļas - 2 zalie čili - Sāls, pipari
Sasmalcināt sīpolu, ķiploku, bazilika lapas – vislabāk smalcinātajā. Pievienot tomātus. Sasmalcināt arī tos. Turpinot smalcinot, pievienot l...
Zilā siera mēce (4 porcijas)
- 150 gr zilā siera - 150 gr biezpiena - 75 ml jogurta bez piedevām - Sāls, pipari
Sasmalcināt zilo sieru traukā. Ar koka karoti to padarīt mīkstu, maisot. Pievienot biezpienu un sajaukt abus sierus kopā. Pievienot jogurtu....
Mērcīte uzkodām
Nepieciešams pamatā: - 250g skābais krējums - 150g parastā salātu majonēzes (mazā paciņa) Papildus sastāvdaļas 1. mērcītei: - dilles - zaļie lociņi - garšvielas (sāls, pipari vai vegeta) pēc garšas - asākai mērcītei - var pievinot adžiku vai asā vīriešu zapte papildus sastāvdaļas 2.mērcītei: - pavisam mazliet svaiga gurķa (apmēram 5-7cm) un 2-3 daiviņas ķiploka.
Kad svaigie dārzeņi ir sagriezti vai čipsi ir sabērti traukā, tad atliek uztaisīt gardu mērcīti. 1. Sākumā sagriežam attiecīgās sas...
15 minūtes