Izejvielas un to daudzums:
Nepieciešams pamatā:
- 250g skābais krējums
- 150g parastā salātu majonēzes (mazā paciņa)
Papildus sastāvdaļas 1. mērcītei:
- dilles
- zaļie lociņi
- garšvielas (sāls, pipari vai vegeta) pēc garšas
- asākai mērcītei - var pievinot adžiku vai asā vīriešu zapte
papildus sastāvdaļas 2.mērcītei:
- pavisam mazliet svaiga gurķa (apmēram 5-7cm) un 2-3 daiviņas ķiploka.
Pagatavošanas process:
Kad svaigie dārzeņi ir sagriezti vai čipsi ir sabērti traukā, tad atliek uztaisīt gardu mērcīti.
1. Sākumā sagriežam attiecīgās sastāvaļas
2. Tad ņemam krējumu un majonēzi, sajaucam trauciņā.
3.pievinojam sagriestās sastāvdaļas
4. Samaisam visu kopā un nogaršojam, ja ir vēlēšanās pievīenojam garšvielas. vēlreiz samaisam.
5. Liekam galdā un ēdam, šī mērcīte tīri labi garšo arī ar gaļu! :)
Labu apetīti!
Pagatavošanas laiks minūtēs: 15