Tomāti savā sulā
- tomāti nepārgatavojušies - pildīšanai burkās - tomāti ļoti gatavi, mīksti - sulai - sāls - cukurs
Ļoti gatavos tomātus vāra 10 - 20 minūtes, tad caur sietu izberž, lai nav ne sēkliņas, ne miziņas. Uz 1 litru sulas pievieno 2 ēd.k. sāls, 1...
Pupiņas marinādē
- sviesta pupiņas Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9%
Pupiņas vāra udenī, nedrīkst pārvārīt, nosūc ar sietu un ļauj notecēt. Pilda burkās, pārlej ar marinādi un liek karsēt. 800 gr. burciņas kar...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (2.variants)
- 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 3 kg kabači - 400 gr. nevārītu rīsu - 600 gr. eļļa - 150 gr. cukurs - 2,5 ēd.k. sāls - 12 ēd.k. 9% etiķa - 0.5 burciņa tomātu pasta
Dārzeņus apcep un vāra 40 minūtes, tad pievieno rīsus un turpina vārīt kamēr kabaču šķidrums izūd, apmēram 20 minūtes. Pievieno tomātu pastu...
Dārzeņi ar rīsiem ziemai (1.variants)
- 3 kg tomāti - 1 kg burkāni - 1 kg sīpoli - 1 kg paprika - 1-2 asie pipari - 0.5 kg rīsi - 0.5 l eļļa - 200 gr. sāls - 100 gr. cukurs
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, pārējos dārzeņus sagriež. Visu apcep un liek vārīties 50 min., tad pievieno novārītus rīsus un vāra vēl kād...
Asortī
- gurķi - tomāti - plūmes - kabači - ķiploki - sausais maisījums marinēšanai (ja dārzā nav lapu un diļļu) Marinādei: - 1l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. etiķa esence
Burkā kārto gurķus, tomātus, plūmes, kabačus, ķiplokus. Pārlej ar marinādi un liek karsēties, es karsēju ievietojot cepeškrāsnī 200 grād...
Agneses gurķi (ar citronskābi)
- gurķi - garšvielas (dilles, mārutku saknes, ķiploki, pipari, utt., vai sausais maisījums marinēšanai) Marinādei: - 1,5 litrs ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 ēd.k. cukurs - 1 ēd.k. citronskābe
1. aplej ar karstu ūdeni burkā saliktos gurķus, tad nolej 2. aplej jau ar garšvielām un nolej 3. aplej ar karsto marinādi un aizvāko...