Ielogoties
Reklāma

Pēdējā pirmssvētku diena beidzas.. / 80

19/06/2009 17:42 | Diskusija lasīta 6772 reizes
citam beidzas...
cits jau ceļā uz savu "lauku" pusi..
cits vēl brīvdienas tikai plāno...
Atbildes (120)
19/06/2009 21:07
... vēl nelaimīgākas ir Jāņu mātes, kas visu dienu cepušas, šmorējušas, galdus klājušas... naktī padraiskojušās, tad uz rīta pusi galdu nokopuša... un, beidzot gultā tikušas... un atskan zvans... 3 kaimiņ meitēni manu Janci atnākušas apsveikt vārda dienā(5gadi)... a, man ta galva pušu plīst   ... neko celies un ar skābu smaidu klāj ,,jauniešiem,, galdu-viesi paliek viesi   
0 0
19/06/2009 21:08
Šis unikālais etiķis sākas ar sulas izspiešanu no svaigām vīnogām. Pēc saspiešanas sula tiek uzsildīta, lai iegūtu tā saukto must (nenorūgušu vīnogu vīnu), kas tiek papildināts ar speciālu fermentu ieraugu. Unikālo garšu balzametiķis iegūst, stāvot mucās. Turklāt tas laiku pa laikam tiek pārliets no vienas mucas otrā, ar katru reizi arvien mazāka izmēra. Mazākais skaits ir trīs mucas. Pirmā muca tiek izraudzīta pēc principa – tajā iepriekš ir bijis ļoti kvalitatīvs etiķis vismaz vienu gadu. Lielākā muca ir nedrīkst pārsniegt 50 litru tilpumu. Turklāt tai vienmēr ir jābūt četru piektdaļu aizpildītai, lai kopā ar iepriekšējo etiķi notiktu acetobaktēriju evolūcija un vairošanās. Pēc gada jaunais etiķis tiek pārliets nākamajā secīgi mazākajā mucā. Pēdējā muca tiek izraudzīta, lai balzametiķis iegūtu īsto smaržu un garšu. Garšas buķetes bagātināšanai tiek izmantotas ozola, ķirša, kastaņas, zīdkoka, oša un kadiķa koku mucas. Kuras garšas dominanti vēlas piešķirt dzirai, tāda koka mucā ievieto etiķi pašās beigās.

un sitam lai tagad pretii nostajas majoneeze..visu dietologu bieds   
0 0
19/06/2009 21:09
klusais-cukurs-o b l i g ā t i...    
0 0
19/06/2009 21:16
neparastā... a, mūsu pašu āboletiķis -pēc smaržas un garšas ir ļoti tuvs balzametiķim...    un, pa lēto   
0 0
19/06/2009 21:18
olita ka tad ne vaine..es tadu dzeru sad tad ta ka profilaksei..ne jau jau tiru   
bet karote uz glazi udens..
0 0
19/06/2009 21:22
labi,ka konjaks nav jāšķaida
0 0
19/06/2009 21:23
kā man ir piegriezušās visas šitās daudzdienu brīvdienas... pirms 3 gadiem tv3 lielījās, ka esot izcīnījuši, ka ja svētku diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, tad brīvdiena jādodod nākamajā darbadienā... jau toreiz teicu - šausmas... absolūtas... slinko ierēdņu triumfs... afigeķ... un vēl grib, lai dižķibeles nebūtu...

vispār jau es personīgi atzīstu divus valstiskos svētkus - Jāņus, kā tautas tradīciju piemiņu un Jauno gadu... visi pārējie - dziļi po... bet vardarbīgi šeit ieviestās reliģijas diktētās vispār riebj - visas tās lieldienas, mazdienas un citas
0 0
19/06/2009 21:24
siipol Tevi tulit sagrieziis un pievienos kalsikajai saslika marinaadei   
0 0
19/06/2009 21:24
Rīt taisīšu siipolu hlopsi...    
0 0
19/06/2009 21:25
sīipols>konīti gribi? nestreso... jau tā stresa gana
0 0
19/06/2009 21:26
ube.   ..man garšo tas kļopsis
0 0
19/06/2009 21:26
vakar izsviedu termiņu notecējušu hubi-bubi :)
0 0
19/06/2009 21:27
yesli... konjaks visnekaitīgākā manta... ja īsts
0 0
19/06/2009 21:28
   mans brālis, labs šašļukas taisīšanas meistars, parasti sīpolu rīvē uz rupjās rīves, nevis griež... (pasako to tādā ledainā balsī)...
0 0
19/06/2009 21:28
   siipol - dabūsi pa pliku dupsi!      
0 0
19/06/2009 21:30
nu kā tā var ... nu kā tā var... atstājiet vismaz lakstus
0 0
19/06/2009 21:33
ja grib palaist bimbu atliek parīvēt sīpolus       
0 0
19/06/2009 21:36
   ..nē, vispirms sīpols tā kārtīgi jāpamērcē ūdenī... tad, bimba nebūs   
0 0
19/06/2009 21:41
es vispār slinkoju un iemtu mazā kombainītī un samaļu    Vispār reizēm salatjikiem arī nevis grieži, bet rīvēju   
0 0
19/06/2009 21:43
es nedaru neko..ar siipoliem..pat neskaros klaat      
0 0
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas