Šis unikālais etiķis sākas ar sulas izspiešanu no svaigām vīnogām. Pēc saspiešanas sula tiek uzsildīta, lai iegūtu tā saukto must (nenorūgušu vīnogu vīnu), kas tiek papildināts ar speciālu fermentu ieraugu. Unikālo garšu balzametiķis iegūst, stāvot mucās. Turklāt tas laiku pa laikam tiek pārliets no vienas mucas otrā, ar katru reizi arvien mazāka izmēra. Mazākais skaits ir trīs mucas. Pirmā muca tiek izraudzīta pēc principa – tajā iepriekš ir bijis ļoti kvalitatīvs etiķis vismaz vienu gadu. Lielākā muca ir nedrīkst pārsniegt 50 litru tilpumu. Turklāt tai vienmēr ir jābūt četru piektdaļu aizpildītai, lai kopā ar iepriekšējo etiķi notiktu acetobaktēriju evolūcija un vairošanās. Pēc gada jaunais etiķis tiek pārliets nākamajā secīgi mazākajā mucā. Pēdējā muca tiek izraudzīta, lai balzametiķis iegūtu īsto smaržu un garšu. Garšas buķetes bagātināšanai tiek izmantotas ozola, ķirša, kastaņas, zīdkoka, oša un kadiķa koku mucas. Kuras garšas dominanti vēlas piešķirt dzirai, tāda koka mucā ievieto etiķi pašās beigās.
un sitam lai tagad pretii nostajas majoneeze..visu dietologu bieds