... man bija gadi 12-13... visas vasaras pavadījām dziļos laukos pie radiem- tiem bija liela saime.. brālis, lai arī jaunāks gāja līdz darbos, gan uz graudu kalti,gan siena pļavā, bet mani bija visiem ( cilvēkiem 10) pusdienas un vakariņas jāgatavo..
liela izvēle nebija no kā gatavot, jo tajā laikā neko nevarēja veikalā nopirkt.. speķis, olas, dārzeņi, piens, krējums- tas gan bija pašu..
katru rītu lepni minios ar velosipēdu uz vietējo veikalu cerībā kādu desu vai svaigas gaļas gabalu nopirkt - man pavecās- vienā reizē dabūju svaigu šķinķa gabalu..
bet tadad- ko ar to darīt????
pēc cepeša galīgi neizskatās, gulašam -par maz... samalt kotletēm- arī par maz...
taisīšu maltās gaļas mērci...
parasto miltu vietā pieliku kartupeļu..
visi ēda tā diezgan gariem zobiem... bet kad mērce atdzisa- to varēja griezt šķēleš un likt uz maizes..
neviens nevarēja saprast kā tas tā man izdevies..