Ielogoties
Reklāma

Piedzīvotie kuriozi pavārmākslā... / 100

24/09/2008 11:35 | Diskusija lasīta 9072 reizes
Katram tak gadijies kāds misēklis šajā jomā :-))), kāds jautrs stāsts..
Es esmu vaniļas vietā baltmaizes sacepumam citronskābi piebērusi... reiz keksam sodas vietā smalko sāli...
Atbildes (130)
1...345 67
21/06/2009 00:15
   ... a es māku uzcept foreļu zupīti...             
... un arī iebiezināto pienu riktīgi uzspridzināt...    
0 0
21/06/2009 00:15
Es, paldies dievam, galu neņēmu    , bet man arī reiz spiedienkatls uzgāja gaisā ar visiem pelēkajiem zirņiem    
0 0
21/06/2009 00:17
..kas, var būt garšīgāks par ceptu zupu... (Rītiņa balsī)   
0 0
21/06/2009 00:20
ir izdevies iemarinēt gurķus tikai ar sāli un cukuru... pat gaisā nebija uzgājuši            
0 0
21/06/2009 00:20
... un, nav ko uz ātro (katlu zem spiediena)visiem sagribēt... vajadzēja zeepter ēru sagaidīt... (raud)
0 0
21/06/2009 00:22
mocc... tu ,man vēl viena radnieciska dvēsele   ... 19 padsmit 3litrenes...
0 0
21/06/2009 00:23
Nu jā, tajā laikā, kad es savu katlu spridzināju, par zepter pat dzirdēts nekas nebija    
0 0
21/06/2009 00:26
... kad, pie pirmā zepterīš tiku... ar izmēģināju , ka varot vārīt bez ūdens   ... ļauts 3 reiz minēt   
0 0
21/06/2009 00:27
oli,        man tik pāris tā bij izdevies.

Hmmm uzspridzināt neko neesmu uzspridzinājusi    Torti arī sīka būdama esmu cepusi kā te rakstīja... saldo omleti.   
0 0
21/06/2009 07:20
Mācījos lielās, plānās pankūkas cept. Pa smalko. Kā ome darīja, ar pamešanu gaisā, lai atkrīt uz pannas otrādi... Apņēmība bija baigā, dažas pat sanāca tā apmest... kamēr... viena pazuda   tik kaut kas pil uz galvas. Pa augstu uzmetu, uzkārās uz veļas šņores, kas virs plīts.   

Dēls sev un draugam gatavoja dzērienu Mohito/vai kā viņu tur pareizi sauc/. Tur vajag svaigas piparmētru lapas. Tās man dārzā aug. Nu jā, beigās, kad dzēriens bija izdzerts, tad atklājās, ka piparmētru vietā bija smuki saplūktas lapas no krāšņumkrūma, spirejas...    

Meita vārīja sev cīsiņus... kamēr savā istabā nevarēja saprast, kas notiek ar datora ekrānu... viss vienā miglā. Pēc tam pamanīja, ka miglā visa māja. Katliņš gan neuzsprāga, bet ārā izmetu.      
0 0
21/06/2009 07:43
Kad biju mazpadsmitnieks, kādi 12, vasarā izklaidējos, arī senčus savus barodams, vismaz ar vakariņām siltām noteikti, visādas receptes biju no visām kaimiņu un radu tantēm izpurinājis... Tad nu vienreiz mamma, kas bija stipra grāmatvedībā, bet nu uz ķēķi gan stipri slāba, izdomāja nākt palīgā pie mežagaļas mērces, -- viss būtu labi bijis, bet, nezinādama, kurā podā kas ankambarī meklējams, miltu podu ar stērķeles tūtu gan sajauca... Savukārt, kad Ōmīte palūdza fāteram koka vāku katlam uztaisīt, uztaisīja labu labo, toties Ōme, vāku labi nenopētījuse, saņēmās kādām 3 reizēm piena zupu izvārīt, a vecajam nebija ienācis prātā, ka priedi katla vaķu gan nevajg aiztikt, -- tā nu to lielo grāpi ar sveķainu rīsu zupu nolocīja cūkas, lustīgi rukšķēdamas.
0 0
21/06/2009 08:19
Vienreiz mēģināju olas vārīt eļļā.(viens"labvēlis"ieteica)
Sprāgst forši!:D
Labi,ka tajā brīdī nebiju pārāk tuvu katliņam.
Tad tas arī būtu galvā.
0 0
21/06/2009 08:24
         nebiju tādu dzirdējusi, ka olas eļļā vāra         
0 0
21/06/2009 10:31
... man bija gadi 12-13... visas vasaras pavadījām dziļos laukos pie radiem- tiem bija liela saime.. brālis, lai arī jaunāks gāja līdz darbos, gan uz graudu kalti,gan siena pļavā, bet mani bija visiem ( cilvēkiem 10) pusdienas un vakariņas jāgatavo..
liela izvēle nebija no kā gatavot, jo tajā laikā neko nevarēja veikalā nopirkt.. speķis, olas, dārzeņi, piens, krējums- tas gan bija pašu..
katru rītu lepni minios ar velosipēdu uz vietējo veikalu cerībā kādu desu vai svaigas gaļas gabalu nopirkt - man pavecās- vienā reizē dabūju svaigu šķinķa gabalu..
bet tadad- ko ar to darīt????
pēc cepeša galīgi neizskatās, gulašam -par maz... samalt kotletēm- arī par maz...
taisīšu maltās gaļas mērci...
   
parasto miltu vietā pieliku kartupeļu..
visi ēda tā diezgan gariem zobiem... bet kad mērce atdzisa- to varēja griezt šķēleš un likt uz maizes..   
neviens nevarēja saprast kā tas tā man izdevies..
0 0
21/06/2009 20:29
Reiz savu pusaudzi meitu pieliku pie plūmju zaptes vārīšanas. Pati biju darbā. Nezinu, ko un kā viņa darīja, vai nedarīja, bet zapte tā pamatīgi piedega. Ārā 6 litrus viruma gāzt žēl. Salēju burkās. Kad viss atdzisa, garša zaptei bija brīnišķīga, kā no žāvētām plūmēm vārīta. Pēc tam vairs nekad tik garšīgu plūmju zapti nebiju ēdusi.
0 0

Tēmas: 6
Ziņas: 15776

22/06/2009 00:24
ne pie galda būs stāstīt. bet gandrīz pa tēmu. kāzās pildīta forele. tik smuki sapildīta, ka nevienam nestāvēja izjaukt kopozīciju. nu - beidzas kāzas un iedod zivi muzikantiem- lai ēd!     šie satin, ieliek lielajās bungās un aizmirst. un sagadījies, ka 2 nedēļas neesot mēģinājuši.    
0 0
22/06/2009 07:17
Harald... Jā... Nekas nav tik labs, lai to nevarētu samaitāt.
0 0
22/06/2009 10:09
Iznāca ciemoties radu mājā, kur tajā brīdi gurķus konservēja. Viesmīlīgi uzņēma... tikai kafija tāda jocīga bija... izrādījās sālsūdeni bija uzlējuši netīšām...    
0 0
22/06/2009 10:27
jaunakais kuriozs gluzi svaigs no vakardienas   
gribeju uztasiit "susi" kas nebutu isti suši..jo visu to kas tur jatin meiginaju ietit parastās salatlapas..   
man suši garsotu ja ne tas jūras kāposts ..      
iznāca tādas auzas         
protams nekas tur netinas      
un tas ka ietinas graso briesmigi
0 0
22/06/2009 10:28
man ar likas ka labs labu nemaita   
0 0
1...345 67
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas