Katram tak gadijies kāds misēklis šajā jomā :-))), kāds jautrs stāsts.. Es esmu vaniļas vietā baltmaizes sacepumam citronskābi piebērusi... reiz keksam sodas vietā smalko sāli...
Vēl tikko sapratu cik svarīgi ir ārzemēs pirms iepirkties atsvaidzināt atmiņu - ilgi skatījos un mēģināju atcerēties, vai ham vai pork bija cūkgaļa... Tā arī iecepu savā gaļas sacepumā pārsālītu bekonu, ko patiesībā jāvārot trīs stundas lielā daudzumā ūdens, lai sāls iziet... Tā kā neiepērcieties ārzemēs bez vārdnīcas, lai nav jādomā, ko tagad ar šo ēdienu darīt!
00
22/06/2009 13:38
padomijas laikos mani pārsteidza... ieeju veikalā saku..mne sahar..jo tā pārdevēja nesaprot latviski..a ši -vam pesok... smalkais cukurs...
nu, draudzene piebēra citronskābi (labi, ka ne Na tiosulfātu!) klāt pie cukura, lai ir kārtība mājā (domājās arī cukuru esam!). pēc manas saprašanas jau cukurs un heroīns baltā nāve, nelietoju, bet frends piebēra kafijai.
00
22/06/2009 15:36
harald... nu, bet kādu ķīselīti ar putkrējumu tak apēd kādreiz, vai nē?
sure. bet labāk maizes zupīti. un uz vārītas olas sāli arī uzberu. un citronus un cidonijas neēdu bez cukura.
00
03/07/2009 09:14
... bet es cepot zivis uz pannas ,eļļas vietā uzlēju cidoniju sīrupu Toreiz bija nopirkta izlejamā eļļa un sagadījās ,ka burciņas bija blakus . Protams zivis necepās ,bet vārījās...
00
03/07/2009 10:20
... bet, ja labi padomā -tām zivīm vajadzēja būt ēdamām... tik sāli beigās bij jāpieliek... :)
00
03/07/2009 13:24
... nē,nebija gan baudāmas jo pirms cepšanas taču bija apsālītas un apviļātas miltos... izjuka(tie bija asarīši,kuri ir ļoti garšīgi, riktīgi sacepti ,kraukšķīgi...