Biezpiena kūka , līdzīga jau publicētajai, vien improvizācija par tēmu...
(cepama kūku apaļajā formā ar noņemajamām maliņām)
3 kārtas - pamats, biezpiena masa un želeja
1. parasta smilšu vai keksa mīkla..brūnumam un garšai es beru klāt paciņu kanēļa
reizēm - kefīrs (glāze), eļļa treknumam pusglāze(vai margarīns 150g), vai ne eļļa, ne kefīrs, bet skābs krējums kādi 400 g, 2 olas, cukurs pēc garšas un kanēlis, tam visam klāt cepamo pulveri vai tējkaroti sodas , kurai pienota pustēkarote etiķa (lai drusku ceļas).. visu samaisa un cep formā, ja nu tās apakšas sanāk par daudz, to var vnk no augšas nogriezt, reizēm es tos nogriezumus vēl sadrupinu un apcepu un uzkaisu pa virsu biezpienam, ja neleju želeju.. un vēl cepot to apakšu var mierīgi sadurstīt, lai vienmērīgi izcepas, jo smukumu nevajag..
2. sabriedina un izkausē 2 paciņas želantīna, viena daļa biezpienam, otra būs želejai
Salda biezpiena masa, kurai klāt var likt rozīnes, želejas konfektes,žāvētus, bet jau izmērcētus augļus, riekstus... visu pēc izvēles kopā vai atsevišķi, neaizmirstiet vaniļas cukuru un citronu miziņu.. masu var taisīt ar kefīru, jogurtu, putotu saldo krējumu, (ja saldo krējumu, tad es parasti pērku to importēto, mākslīgo putojamo) biezpiena masai pievienoju pusi želantīna un kad sāk stingt, iecilāju putukējumu (tikai neizmantojiet to pūšamo, tad sanāk čiks), lej formā, kad apakša jau atdzisusi..un liek ledusskapī
3. Un želejā - da jebko, kompotu, svaigas ogas vai augļus, saldētas ogas, var izmantot arī paku sulas... un to lej virsū jau stingt sākušai biezpiena masai...
No formas atbrīvo prātīgi ar nazi apkārt apgriežot... un maliņu noņemot..
patiesībā šī kūka ir improvizācija...
0
0