Ielogoties
Reklāma

ziemas krajumi

24/07/2014 12:29 | Diskusija lasīta 6380 reizes
nu ko darīt-esmu tendēta arī uz praktiskām lietām -kādus ziemas krājumus gatavojat, no kā esat atteikušies, kas nācis klāt-manā versijā interesē viss, kas neprasa uzglabāšanu pagrabā/silts/, interesējos par visa veida saldēšanu .Un virtuve reizēm nav arī tā sliktakā vieta seksam -ja no šā viedokļa skatās
Atbildes (122)
1234...7
24/07/2014 12:30
atvainojos-saulē uzi lodžijas garumzīmi neuzliku-krājumi
0 0
24/07/2014 12:34
100 labi padomi-konservēšana... daudz kas zināms, bet ir daudz jauna un interesanta... iesaku!
0 0
24/07/2014 12:41
domāju, ka šobrīd netā var atrast vairāk-bet grāmata laba-es vienu franču grāmatu skatījos-man patika, ka gandrīz pie katras receptes norādīts kādā temperatūrā labāk glabāt-pie mums-vēsā vietā, aukstumā-bet liela daļa dzīvo dzīvokļos ar centrālapkuri-jā sēnes var uz lodžijas vai balkona-no sasalšanas, bet teiksim kāposti-skābēti-atlaižoties paliek mīksti
0 0
24/07/2014 12:47
nē, nē... tas ir žurnāls, mūsu, ne spranču))))
0 0
24/07/2014 12:49
tas ir žurnāla 100labi padomi speciālizlaidums...
0 0
24/07/2014 12:53
..tagad jau visu gadu var nopirkt veikalaa svaigu, negarsho nekas paarsaldeets, ne ogas, ne kaads cits daarzenis... cik ielieku saldeetavaa izmeegjinaajumam - tik izmetu...
0 0
24/07/2014 12:55
jan, bet ir kādreiz tā, ka nejaudā notiesāt, tad iemet saldētavā un miers... vēl vakar zupai pieliku pagājušā sezonā blenderētus, sasaldētus tomātus...
0 0
24/07/2014 12:57
janai-kāpēc pārsaldēts?-un importa zemenes gluži visu gadu nav, un poļu marinētās sēnes neiet pie dūšas, ko konkrēti var nopirkt par normālu cenu ziemā-svaigu?
0 0
24/07/2014 13:01
... nuu seenes nekad saldeetavaa neesmu likusi, ... apsaalu, ... un burcinjaas..  
svaigas neeedu, tikai apceptas vai vaariitas...  
paarsaldeets ir tas, kas reiz ir bijis sasalis un peec tam atlaidies...  
... un zemenes var ateesties vasaraa, ziema nav jaagaida... ziemai, lai paliek banaani... un citi auglji, kas nav aktuaali vasaraa...
0 0
24/07/2014 13:06
sasalis un atlaidies... tā jau tam jābūt... lai gan daudz ko var lietot bez atlaidināšanas, īpaši, ja vārīšanai, sautēšanai izmanto...
0 0
24/07/2014 13:08
bet, ja saliek porciju trauciņos-par sēnēm -es arī lielu daļu sālu un lieku uz lodžijas -aukstums nekaitē-bet gailenes un vel citas man patīk sagatavot -sasaldēt-un tad vai nu zupā vai mērcē-nekad neatsaldēju.patīk likt tomātus-sagriežu šķēlītēs -nelielā trauciņā-no rīta ziemā izņemu, kamēr gatavojos brokastīm -ir nedaudz atlaidušies-uz maizītes, un vel bazilika lapiņu, ērti uzglabāt ķibi vai cukini -jo reti izdodas visu izlietot-sagriežu šķelēs/tas gan jau ziemā, kad saldētava tukšāka-kad gribas lieku pie sautējuma, omletes -nu kā tik gribas
0 0
24/07/2014 13:11
konketizē lūdzu -kādi mums īpaši augļi ziemā?un piemērām dilles, lokus, citus zaļumus-kas pat nesmarzo pēc tādiem -nudien nepērku.plaša diskusija par tēmu ir Cālī -iesaku palasīt
0 0
24/07/2014 13:14
saldētas ogas ļoti labi mazajiem kēksiņiem der...
0 0
24/07/2014 13:17
uz šo brīdi pat Latvijā audzētie tomāti ... pēc tomāta nesmaržo, nez kāpēc... būs jāgaida lauku ražotājs tirgū...
0 0
24/07/2014 13:18
pagaajusho gad saldeetavaa ieliku dilles... tur tak viena pljura paliek peec tam, pietika paskatiities, lai taad zupiit neestu... ja nav ta nav, ..sagriezt, apsaaliit un burcinjaa, citu runa... staav un smarzho...  
0 0

Tēmas: 0
Ziņas: 8526

24/07/2014 13:22
Dilles ļoti smuki sasaldējas. Sagriežu kā priekš salātiem, saberu palielā kārbā un saldēšanas procesa laikā pāris reizes šo kārbu pakratu, lai diļļu masa būtu irdena, nevis vienā gabalā. Pēc tam tik ar karoti paņem, cik vajag. Ļoti elegants gala rezultāts:)
0 0
24/07/2014 13:23
saldēti ķirši tiek apēsti saldumu vietā, un vietējie tomāti vienmēr būs garšīgaki kā uz pavasara pusi Mārupes vai importa.Patiesībā laikam šoziem dažas reizes greipfrutus un banānus nopirku, mandarīnus uz svētkiem-citronus noteikti ne=bijadaudz dzērveņu un vēl ir... apelsīni -nu varbūt 1 reizi-nedzīvoju blakus lielveikalam, un īpašu vajadzību nejūtu pēc tā
0 0
24/07/2014 13:26
jan, ta tev pārsaldēts ta nesasaldēts, ja jau pļura... es pagājušā gada saldētās dilles tik tagad jūnija beigās izlietoju... man gan tur bija viskautkas)... arī lociņi, pētersīlis, drusku puravs... noskaloju, un tad ar šķērēm griezu pa tiešo maisā, kurā saldēšu... ieliku saldētavā un pēc stundas izņēmu un saņurcīju to tā, lai garšaugi nav kunkulī sasaluši, bet atsevisķi, kaisāmi... ļoti labi..ziemā nekāda ķēpa, paņem no maisa ar karoti un uzber vārīšanās beigās, pie biezpiena pa smuko... nu, visur kur vajag... tagad jau taisu maisu šitai ziemai...
0 0
24/07/2014 13:26
jana-labi jau, ka vispār liekat-tikai reiz paskaitīju-sāli mēs vispār daudz par daudz lietojam, es pat dilles nelieku atsevišķi-bet visas garšvielas kopā-ir sausas -der pat dekoram, vakar CāLī izlasīju, ka citi arī piparmētras un tējas saldē-gribu pamēģināt
0 0
24/07/2014 13:27
nu, re..ar kārbā var... man maza saldātava, maisiņš mazāk vietas aizņem...
0 0
1234...7
Pašlaik mēs izmantojam tikai tehniskās sīkdatnes (cookies), lai nodrošinātu pareizu vietnes darbību. Vairāk informācijas